Afbeelding
Eempers

Appartement in Soest afgesloten na gaslucht

18 augustus 2020 om 12:54 Overig

SOEST Politie en brandweer hebben dinsdagmorgen de bewoners van Het Oude Raadhuis uit huis gehaald in verband met een sterke gaslucht. De bewoner van een van de appartementen had een buurman gevraagd te komen om het gas uit te zetten. Hij had het aangestoken, maar in een poging het uit te draaien had hij het hoofd gestoten en kon hij kraan niet zelf meer dichtdraaien. 

Jan van Steendelaar

Omdat de situatie in de woning onduidelijk was, en niet bekend was of er sprake was van bijvoorbeeld een gaslek, werd besloten de hulpdiensten te bellen. Brandweer en politie waren snel op Het Oude Raadhuis. Om geen enkel risico te lopen, werden de appartementen ontruimd. Bewoners, al dan niet met huisdier, moesten buiten het verloop van de inzet van de hulpdiensten afwachten.

De brandweer verrichtte in de incidentwoning metingen, maar kon niets vaststellen. Niettemin werd netbeheerder Stedin gewaarschuwd om, in overleg met instanties, te bepalen of er toch maatregelen genomen moesten worden. De bewoner van het betreffende appartement werd aan zijn verwondingen behandeld door een ambulancemedewerker en daarna elders ondergebracht. Zijn appartement werd afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie