Afbeelding
Wikimedia

Heilige Familiekerk in Soest sluit de deuren

17 augustus 2020 om 17:30 Religie

SOEST In de viering van 16 augustus is bekend gemaakt dat de Rooms Katholieke Heilige Familiekerk in Soest gesloten zal worden. De laatste viering wordt gehouden op zondag 7 februari 2021.

Zeker voor mensen uit Soest-Zuid wordt de H. Familiekerk beschouwd als ‘echte kerk’ met een aanwezig schip en mooie muurschilderingen van Stokhof de Jong. In Soest zijn de afgelopen twaalf jaar al twee kerken gesloten, de Joannes- en H. Mariakerk. Ook toen was eigenlijk de reden tot sluiting dezelfde als die nu ten grondslag ligt aan deze sluiting. Teruglopend kerkbezoek, ouder wordende vrijwilligers, verminderde inkomsten en stijgende lasten, met name voor groot onderhoud.

In de geloofsgemeenschap H. Willibrord Soest is gebleken dat door de kerksluitingen uit de afgelopen jaren en het feit dat opeenvolgend beurtelings wordt gevierd in de H. Familiekerk en de HH Petrus en Paulus kerk een grote mate van verbondenheid is ontstaan tussen de verschillende geloofsgemeenschappen. Het parochiecentrum de Sleutel bij deze kerk zal, net als de afgelopen dertien jaar, centrum blijven voor ontmoeting van katholiek Soest.

advertentie
advertentie