Landgoed Soestdijk houdt de gemoederen bezig.
Landgoed Soestdijk houdt de gemoederen bezig. Nufotograferen.nl

Stem mee over plannen voor Paleis Soestdijk

14 juli 2020 om 10:25 Politiek Paleis Soestdijk

SOEST/BAARN Er zijn grootste plannen voor Paleis Soestdijk. De Baarnse gemeenteraad neemt woensdagavond een besluit over het voorontwerpbestemmingsplan. Bent u voor of tegen? Stem ook mee!

MeyerBergman Erfgoed Groep wil Landgoed Soestdijk transformeren (zie de plattegrond hierboven). Er zouden in de tuin jaarlijks veertig evenementen kunnen plaatsvinden. Er is een amfitheater gepland en tegenover het paleis, aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg is onder meer een hotel met 120 kamers gepland. Op de locatie van de marechausseekazerne wil MBEG zeventig tot tachtig appartementen realiseren. Dat is nodig om de financiering rond te krijgen. Het rijk verkocht het paleis en landgoed enkele jaren geleden aan MBEG.

Op de website www.soestercourant.nl is 'Dossier Soestdijk' aangemaakt waarin abonnees artikelen over Soestdijk kunnen terugvinden. Zodat u goed voorbereid kunt meepraten. Daarnaast kunt u op de website aangeven of u voor of tegen de plannen bent door uw stem uit te brengen op de poll. Soest en Baarn lijken allebei verdeeld over de toekomst van het paleis en de balans tussen rust en reuring.

Het voorontwerpbestemmingsplan is een eerste stap naar realisatie van de plannen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de gemeenteraad van Baarn ermee instemmen. De volgende stappen zijn een ontwerpbestemmingsplan en het uiteindelijke bestemmingsplan. Tegen de besluitvorming daarover kunnen te zijner tijd zienswijzen worden ingediend.

STEMMEN Om aan te geven of u voor of tegen de plannen bent, kunt u HIER klikken. 

Abonnees kunnen zich gratis registreren via www.soestercourant.nl. Zij kunnen dan alles volgen over de plannen voor Landgoed Soestdijk en alle andere zaken die in Soest spelen. Als het registeren niet lukt, kunt u voor hulp mailen naar service@bdu.nl..

ABONNEMENT Heeft u nog geen (digitaal) abonnement op de Soester Courant, maar wilt u wel alles volgen, klik dan HIER

De plannen voor landgoed Soestdijk.
advertentie
advertentie