Praktijk Breinvoeding, Veenbesstraat 772,  
www.breinvoeding.nl, tel. 06 47 252 485, lotte@breinvoeding.nl.
Praktijk Breinvoeding, Veenbesstraat 772, www.breinvoeding.nl, tel. 06 47 252 485, lotte@breinvoeding.nl. Breinvoeding

Breinvoeding: voor mentale fitheid

15 juli 2020 om 12:00 Advertorial_1

SOEST ,,Mentale fitheid is ontzettend bepalend voor je kwaliteit van leven. Verschillende omstandigheden in je leven kunnen ervoor zorgen dat je brein minder goed functioneert. Bijvoorbeeld door je voeding, leefstijl, ziekte, beweging, ouder worden, werk, chronische stress, relaties met anderen of een ingrijpende gebeurtenis in je leven.” Dat zegt Lotte Goorhuis, psycholoog en eigenaar van praktijk Breinvoeding.

STRESS Iedereen krijgt te maken met stress. De mate waarin je hier flexibel en veerkrachtig mee om kunt gaan, bepaalt in hoeverre je er last van hebt. Lotte maakt gebruik van neurofeedback trainingen waarmee het brein wordt getraind om op een effectievere manier met stress en prikkels om te gaan.

SENSOREN Neurofeedback is als fitness voor het brein, legt Lotte uit. ,,De neurofeedbacktraining zelf is een training van circa een half uur. Je ligt ontspannen in een stoel en je hoeft niet te praten, in het verleden te graven of bewust aan problemen te werken. Je krijgt sensoren op je oren en hoofd die de hersenactiviteit meten en je luistert naar muziek."

,,De software die je breinactiviteit meet, geeft je brein feedback op de momenten waarin het uit balans functioneert. Deze disbalans houdt verband met het optreden van allerlei klachten. Bijvoorbeeld je onrustig voelen, malende gedachten wanneer je wil gaan slapen, dromen wanneer je op wil letten in de klas. Door middel van de feedback die je brein krijgt, wordt het aangesproken op het zelfherstellend vermogen”.

FOCUS EN KALMTE Lotte: “Ik hoor dikwijls de opmerking dat men blij, licht, met goede voornemens en meer energie naar huis gaat na een consult. Neurofeedback kan je onder andere bijstaan in meer focus en kalmte, bij faalangst, in het beter managen van stress, het bevorderen van ontspanning en gezonde slaapgewoontes en stimuleren van zelfvertrouwen.”

DARMEN ,,Mentale fitheid zit niet alleen in je brein”, vertelt Lotte. ,,Je darmen (ook wel je tweede brein genoemd), het hart, de ademhaling en leefstijl spelen een grote rol. Aanvullend op de neurofeedbacktrainingen geef ik daarom ook voedings- en leefstijladvies.”

BELONING ,,De beloning is een hogere kwaliteit van leven. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Of dat nou is voor iemand die meer in verbinding met zichzelf wil zijn, bezig is met herstellen van overspannenheid of burn-out, of juist ter preventie ervan. Iemand die een moment van rust zoekt of iemand die beter wil presteren. De effecten zijn persoonlijk, emotioneel, lichamelijk en spiritueel voelbaar.”

advertentie
advertentie