Herenboeren Soest nodigt uit voor bijenexcursie

23 juni 2020 om 11:00 Natuur en milieu Deel je nieuws

Speciaal voor Herenboeren Soest biedt imker Jaap van den Berg op zaterdag 11 juli (tijd ca. 9:30 – 13:00 uur een bijen-fietsexcursie aan in en rond Soest. Het is die dag de Nationale Open Imkerijdag, dus een goede gelegenheid om te ontdekken waar bijen te vinden zijn en wat ze allemaal doen. Met maximaal 15 deelnemers gaat de tocht langs diverse mooie bijen-locaties, Jaap geeft daarbij tekst en uitleg. Wie wil meedoen aan deze excursie hoeft geen aspirant-lid te zijn van Herenboeren Soest. Aanmelden kan via www.soest.herenboeren.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers informatie over het startpunt.

 

Soester Jaap van den Berg is imker en deskundige op het gebied van solitaire, wilde bijen. Hij is initiatiefnemer van de bijen- en vlindertuin aan het Boekweitland in Soest. Daarnaast zorgde hij ervoor dat gemeente Soest een bij-vriendelijke gemeente werd, als onderdeel van Nederland Zoemt. Kortom, een gedreven bijenvriend die een goed verhaal vertelt tijdens de fietsexcursie!

 

Voortdurend actief

De kartrekkersgroep van Herenboeren Soest zit intussen niet stil, al lijkt dat door de coronamaatregelen misschien wel zo. In de afgelopen maanden is veel energie gestoken in het vinden van een geschikte locatie. Dat heeft nog niet geleid tot het vinden ervan maar de leden van de werkgroep zien zeker kansen.

Ondanks dat er nog geen Herenboerderij is in Soest, blijven geïnteresseerden spontaan toestromen. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om te weten wat ze eten, hoe hun voedsel is gekweekt en dat die producten van ‘eigen grond’ komen. Wie ook van lekker, gezond en ‘dichtbij’ voedsel houdt, kan zich aanmelden voor lidmaatschap op www.soest.herenboeren.nl.

advertentie
advertentie