Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Schilder Dylan creëert graag iets moois en duurzaams

18 juni 2020 om 20:40 Zakelijk

SOEST Schilderen is voor Dylan van Gulik niet zo maar een vak. ,,Iedereen kan een pot verf en een kwast bij de bouwmarkt kopen en met een beetje handigheid kan je dat zelf ook wel op je kozijnen of deur smeren. Maar er is meer vind ik. Schilderen is een ambacht, dat zorgvuldig en netjes uitgevoerd moeten. Het vereist kennis, niet alleen van producten, maar ook van ondergrond, weersomstandigheden en op welke plek het te schilderen object zich bevindt.”

Wanneer je Dylan van Gulik over het vak hoort spreken, klinkt hij als een geroutineerde professional. Geroutineerd klopt wel en professional is hij als eigenaar van een schildersbedrijf. Maar opmerkelijk is het toch. De schilderende Soester viert binnenkort zijn 18de verjaardag en is dus een van de jongste zelfstandige ondernemers van dit land. Het leverde hem landelijke aandacht op. Het AD en RTV Utrecht berichtten over zijn ondernemersavonturen.

Dylan vertelt: ,,Ik heb versneld mijn schildersopleiding afgerond en ben toen aan de slag gegaan bij verschillende schildersbedrijven in de regio. Dat ging prima, maar toch heb ik de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen. Het zelfstandig ondernemen zit mij in het bloed en is mij van huis uit meegegeven. Mijn ouders hebben een bedrijf in zonwering en vloeren. Dat sluit mooi aan bij mijn dienstverlening. Iets moois en duurzaams creëren. Het is prettig om met advies iets bij te dragen aan iemands huis-, werk-, en leefomgeving.”

De jonge Soester pakte in november van het vorige jaar zijn eerste klussen op. Ondertussen ging hij flyeren, stuntte met kortingen en de opdrachten kwamen binnen. De mond-tot-mondreclame deed vervolgens haar werk. ,,Het wordt steeds drukker. Halverwege maart bij het uitbreken van de coronacrisis haperde het even, maar nu weten de mensen mij te vinden. Juist in tijden van crisis willen mensen het schilderwerk zowel buiten als binnen in orde hebben.”

Elke klus wordt accuraat gestart vertelt Dylan. ,,Ik controleer zorgvuldig de te behandelen oppervlakte. Wat mensen vaak onderschatten is het houtrot bij kozijnen en deuren. Als het hout jarenlang regen heeft moeten trotseren dan is er onder de verflaag vaak een onzichtbaar rottingsproces gaande. Ben je daar op tijd bij dan is de schade te overzien. Ik controleer en adviseer en kom met passende offerte om schade te herstellen en verdere ellende te voorkomen. Het is natuurlijk nog beter om tijdig boeidelen, kozijnen, daklijsten en deuren van een verse verflaag te voorzien. Dat voorkomt veel schade en extra kosten. Ik adviseer on minimaal eens per acht jaar je huis te laten schilderen.”

In zijn netwerk heeft Dylan een aantal zzp’ers die hij desgewenst in kan schakelen als de schildersklus omvangrijk is. Bovendien heeft hij binnen zijn onderneming ruimte voor een leerling-schilder. Voor Dylan is de klus meer dan alleen het opnieuw in de verf zetten van huis of kantoor. ,,Netjes werken is voor mij heel belangrijk. Een opgeruimde werkvloer is mijn visitekaartje. Daarnaast ben ik nooit te beroerd om iets extra’s uit te voeren. Laatst had ik een klant met kapot deurbeslag. Heb ik voor hem gerepareerd. Nee, daar reken ik niks extra’s voor. Een beetje service hoort erbij, dat onderscheidt je als dienstverlener vind ik.”

advertentie
advertentie