Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Sempoerna opent restaurant op bekend terrein in Soest

18 juni 2020 om 20:30 Zakelijk

SOEST De lekkerste gerechten uit de Indonesische keuken zijn sinds 1991 in Soest af te halen bij Sempoerna. De afgelopen dertig jaar heeft deze befaamde specialist in oosterse heerlijkheden in menig huiskamer voor culinair genot gezorgd. Binnenkort valt er nog meer te genieten. Medio juni, uiterlijk 1 juli opent Sempoerna een restaurant op de hoek van de Noorderweg en de Vredehofstraat in Soest.

Een restaurant op historische grond, dat kan gerust gesteld worden. Op de plek van Grand Café Soestdijk, bij oude Soesters ook bekend als het café van Bart Kooij, kan binnenkort genoten worden van heerlijke gerechten. Het zijn de gerechten die bekend zijn van het afhaalcentrum van Sempoerna en dat aanbod wordt in het restaurant fors uitgebreid vertelt eigenaar Rachel Pelupessy.

DROOM ,,Hiermee komt een droom van mij uit”, vertelt de jonge horecaonderneemster uit Soest. ,,Ik treed hiermee in de voetsporen van mijn vader Roger die bijna dertig jaar geleden is gestart met Sempoerna. De afhaaladressen aan de Kerkstraat en voorheen de Beckeringstraat, leerden ons dat de mensen uit Soest en omgeving de gerechten uit de Indonesische keuken weten te waarderen. Een logische stap is om die gerechten in een restaurant te serveren.”

VERRASSEND ,,Uiteraard staan in het restaurant de bekende rijsttafels op de menukaart. Maar daarnaast willen wij onze gasten ook kennis laten maken met andere gerechten uit het oosten. Zo zullen wij de kaart regelmatig wisselen en variaties uit de keuken van onder meer Vietnam, Japan en Thailand op het menu plaatsen. Zo word je telkens weer verrast bij een bezoek aan Sempoerna met gerechten die je nog nooit eerder geproefd hebt.”

Roger Pelupessy knikt bevestigend en is blij met de uitbreiding van Sempoerna. ,,In het industriegebied aan de Beckeringhstraat moesten wij sluiten. Daarom is aanpalend aan het restaurant, aan de kant van de Noorderweg een afhaalgelegenheid geplaatst. Uiteraard met de bekende specialiteiten en de lekkerste gerechten. Ook voor warme maaltijden, buffetten, snacks en versnaperingen voor diverse bijeenkomsten blijven wij het vertrouwde cateringadres. Natuurlijk hopen wij dat de grote evenementen binnenkort weer gehouden mogen worden. Wij kunnen catering aanbieden voor bijeenkomsten tot vijfhonderd mensen.”

LUNCH Rachel vertelt dat lunchgangers van wat voorheen Grand Café Soestdijk was nog steeds op hun vertrouwde plek plaats kunnen nemen. ,,Wij serveren lunch en dat kan uiteraard ook op de vertrouwde manier. Wil je een lekkere tosti, dat kan, maar dan noemen wij dat een roti bakar.”

Het terras, een van de eyecatchers van het restaurant aan de Vredehofstraat, blijft gehandhaafd vertelt Roger. ,,Een prachtige plek om heerlijk te genieten. Gelukkig kunnen we, nu de lockdown-regels zijn versoepeld, onze gerechten serveren op het terras. Uiteraard kunnen onze gasten op het terras ook (op gepaste afstand) borrelen met hapjes. Wij kijken er naar uit. Sempoerna-restaurant wordt een mooie aanvulling op het horeca-aanbod in Soest en omgeving.

Vredehofstraat 6, 3761 HB Soest (restaurant en afhaal)
Kerkstraat 44, 3764 CT Soest (catering en afhaal)

Reserveren: 035-6010634 of 06-52037230
Openingstijden: ma t/m zo van 11 tot 22 uur
Thuisbezorgen via: www.thuisbezorgd.nl
www.sempoerna.nl
info@sempoerna.nl

advertentie
advertentie