Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Eetvilla Van den Brink doet de deuren open

18 juni 2020 om 20:10 Zakelijk

SOEST ,,Wij hebben de halve zaak verbouwd. Zowel binnen als buiten, maar we zijn helemaal ‘corona-proof’. Heerlijk dat we onze gasten mogen ontvangen.” Sebastian Ott is vooral opgelucht wanneer hij op maandag 1 juni de verslaggever te woord staat. Tijdens een stralende Tweede Pinksterdag staan de deuren van zijn restaurant letterlijk wagenwijd open.

Na tien weken lockdown mocht ook de Eetvilla aan de Soesterbergsestraat weer doen wat het restaurant al sinds 1952 doet: gastvrij zijn, verrassende gerechten serveren en een locatie bieden waar mensen ontspannen mogen genieten van de omgeving.

DRIE SHIFTS Broer Stephan kijkt tevreden over het terras. ,,Ach ja, we hebben wat desinfectiemiddelen handpompjes en stickers moeten kopen. Maar de protocollen zijn voor zowel team als onze gasten helder. De eerste dagen na de ‘heropening’ was het even wennen, maar we hebben onze draai gevonden. Reserveren voor binnen is verplicht. Om op het terras plaats te nemen is het niet nodig om vooraf te reserveren. In de huidige situatie draaien wij drie shifts per dag omdat wij niet meer dan 30 gasten tegelijk in ons bedrijf mogen herbergen. Wanneer de regels versoepeld worden gaan wij uiteraard ook opschalen.”

De eerste dagen na de ‘heropening’ was het even wennen, maar we hebben onze draai gevonden

Ook tijdens de lockdown liet de Eetvilla van zich horen. Het restaurant was omgetoverd tot een ‘drive-in’. Sebastian: ,,We willen toch feeling blijven houden met onze gasten. Afhalen kan 7 dagen in de week van 16.00 tot 20.00 uur. Aan de deur wordt de bestelling opgegeven en dat werd dan later bij de auto gebracht. Onze kaart is niet zo uitgebreid als normaal, wij serveren biefstuk en friet met verschillende soorten jus. Met een kleine kaart kunnen we de kwaliteit en wachttijden waarborgen. De drive-in wordt op termijn afhaal.”

Maar gastvrij genieten bij de Eetvilla mag en kan dus weer. Het restaurant ligt letterlijk op een steenworp van de Soesterduinen. Een eigentijdse locatie met een huiselijke sfeer en een moderne keuken waar klassieke gerechten met een de ‘twist’ van de Eetvilla worden geserveerd.

VERRASSEN Sebastian Ott: ,,Onze chefkok Daniel van de Kant en souschef Eric Brons bereiden de lekkerste gerechten met verse producten die deels uit de eigen streek komen. Om de zes à acht weken wisselt onze menukaart. Dan spelen wij in op het seizoen. Gasten die een poosje niet zijn geweest, nodigen wij van harte uit om weer eens bij ons te komen eten. Ik weet zeker dat zij verrast zullen worden.“

Stephan: ,,Voor de kinderen hebben wij de kinderkaart. Wij passen de portionering aan en laten de kinderen kennis maken met de heerlijke gerechten die ze misschien nog niet kennen. Daarnaast hebben wij een allergenen kaart voor mensen met een voedselallergie of een voedselintolerantie. Bovendien zijn de gerechten op onze menukaart aan te passen naar glutenvrij.”

Gastheer Stephan is herkenbaar aan zijn naamplaatje op de brede borst. Is dat geen overbodige luxe voor deze bekende Soester? ,,Nee, zeker niet. Ik moet niet de pretentie hebben dat iedereen mij maar even kent. Dan krijg je een ons-kent-ons-karakter en sluit je andere gasten uit. Het is belangrijk dat een gast zich op zijn gemak voelt, ook mensen die hier voor het eerst komen. Gastvrijheid is veel meer dan alleen gerechten bereiden en serveren. De kwaliteit van het eten is belangrijk, maar het is de kunst om het de gast naar de zin te maken.”

De Eetvilla  Eten · Drinken · Vergaderen
Soesterbergsestraat 122
3768 EL Soest
www.eetvilla.nl

Reserveren kan online of tel. 035-6012706
Lunch | 12.00 tot 15.00 uur
Diner shift 1 | 16.00 tot 19.00 uur
Diner shift 2 | 19.30 tot 23.00 uur

advertentie
advertentie