Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Gouden jubileum voor Vaarderhoogt

18 juni 2020 om 20:00 Nieuws

SOEST Harm Heinen had zich het gouden jubileum van Tuincentrum ’t Vaarderhoogt iets anders voorgesteld. ,,Dit jaar bestaan we vijftig jaar en we wilden met het jubileum flink uitpakken tijdens de verschillende evenementen die wij door het jaar heen houden. Helaas, al die evenementen kunnen door de coronaregels niet doorgaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat ons jubileum onopgemerkt voorbijgaat.”

Eind maart kreeg Harm al te horen dat het kalenderjaar qua evenementen heel overzichtelijk is geworden. ,,Tja, dat was allemaal beslecht. We moesten wel voor afgelasting kiezen. De Warme Winterweken in december vergen zoveel voorbereiding, ook van de deelnemers. Het is beter dat daar vroeg duidelijkheid over is.”

NIET PIEKEREN Ook andere traditionele feestjes van ’t Vaarderhoogt vielen of vallen in het ‘coronawater’. Een streep is er gegaan door Tomeloos Tuin Tumult en het Herfstweekend. Maar Harm is er de persoon niet naar om te gaan piekeren. ,,Nee joh! Gewoon positief blijven. Wij hebben zoveel giganten rondlopen in ons tuincentrum, geweldig gewoon. Met elkaar maken we er toch een bescheiden feestje van!”

Het echte feestje vieren we volgend jaar wel!

Natuurlijk moet ook ‘t Vaarderhoogt zich conformeren aan de aangescherpte regels van de overheid. ,,Klopt, dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van onze klanten wanneer die een bezoek aan ons tuincentrum brengen”, vertelt Harm. ,,Het verzoek is dan ook om inkopen bij ons alleen, of ten hoogste met z’n tweeën te doen. Binnen het terrein, bij de kassa en in de kassen moet er anderhalve meter afstand gehouden worden. Gelukkig mag mijn zoon Remco en zijn team zijn gasten weer ontvangen in de herberg ‘De Kastelein’. Dat is voor veel mensen een vast uitje geworden. Het zonnig terras biedt genoeg ruimte om afstand te houden.”

TRAKTEREN ’t Vaarderhoogt is dus jarig. Deze week is het vijftig jaar geleden dat het tuincentrum aan de Dorresteinweg voor het eerst open ging. ,,Wij gaan dat op bescheiden manier vieren in het weekend van 20 en 21 juni. We trakteren in dikke meevallers op prijskaartjes. Maar het echte feest vieren we wel als we 51 jaar bestaan. We laten het jubileum niet zomaar passeren.”

ZOMER Harm blijft enthousiast over de plannen van het tuincentrum dat in deze periode de zomer ‘ademt’. ,,Voorlopig zitten we hier nog wel even en willen we de inwoners van Soest en omgeving laten genieten van bomen, heesters, planten en bloemen. De geuren en de kleuren stemmen de mensen vrolijk. In de herberg drinken de klanten een kopje koffie. De sfeer van een warme huiskamer maakt van het ’t Vaarderhoogt een belevenis.”

BELEVINGSPLEK Dit jaar dus geen Warme Winterweken, maar desondanks is Harm met zijn team wel druk bezig met de voorbereiding van de decembermaand. ,,Ik ga ervan uit dat de anderhalve-meter-regels dan nog van toepassing zijn. Dus wij moeten een andere routing dan normaal organiseren. Met onze 10.000 vierkante meter wil ik maximaal 250 mensen binnen ons terrein, maar de routing moet dan goed georganiseerd zijn. Met een tent creëren we extra ruimte en ook dan wordt ’t Vaarderhoogt gewoon een prima belevingsplek waar iedereen zich thuis mag voelen.”

Tuincentrum ’t Vaarderhoogt
Dorresteinweg 72b
www.vaarderhoogt.nl

advertentie
advertentie