De oppasser is meer dan de traditionele 'wachthouder'. ,,Een oppas bij De Oppaslijn is betrouwbaar, lief en creatief en neemt verantwoordelijkheid.”
De oppasser is meer dan de traditionele 'wachthouder'. ,,Een oppas bij De Oppaslijn is betrouwbaar, lief en creatief en neemt verantwoordelijkheid.” De Oppaslijn

Geschikte oppas via de Oppaslijn van Eline Maree

24 juni 2020 om 12:00 Advertorial_1

SOEST Het probleem is bekend bij veel ouders. Je wilt een avondje uit maar het is moeilijk om een geschikte oppas te vinden. Veel jongeren kennen een ander probleem; zij willen graag oppassen maar weten geen oppasadres. Eline Maree kent beide groepen en brengt ze bij elkaar met een handige website: www.deoppaslijn.nl. ,,Met een gerust gevoel meer tijd voor jezelf.”

Peter Beijer

Eline Maree is sinds kort gestart met een oppasdienst. Het idee kwam bij haar op toen zij in haar woonplaats Soesterberg constateerde dat er zowel vraag als aanbod was naar oppas, maar dat beide partijen elkaar niet konden vinden. ,,Samen met mijn man Dylan bedacht ik een dienst waarmee ouders en oppassers te koppelen zijn. Dylan heeft een achtergrond in automatisering en ik heb ervaring als oppasser en een studie sociaal pedagogiek achter de rug.”


0-12 JAAR De Oppaslijn verbindt met de website www.deoppaslijn.nl op een handige manier oppassers en ouders van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Ouders kunnen volledig vertrouwen op de kwaliteit en integriteit van de oppassers, vertelt Eline: ,,Al onze oppassers zijn ouder dan 16, hebben relevante werkervaring en bovendien hebben zij een screening ondergaan. Het merendeel van onze oppassers heeft een relevante zorgopleiding gedaan of is daar nog mee bezig.”

INTAKE Voordat De Oppaslijn een oppasser aanstelt krijgt de persoon in kwestie een intakegesprek: ,,Dan bespreken wij de achtergrond en de ervaring van de oppas. De motivatie komt ook ter sprake, wij houden van enthousiaste oppassers die het werk uit passie doen en niet alleen voor de verdiensten. De intake en screening is zorgvuldig. Wij gaan ervoor dat een oppas bij De Oppaslijn betrouwbaar, lief en creatief is en verantwoordelijkheid neemt.”

BREED Het bestand aan oppassers is momenteel breed, maar volgens Eline is er altijd plaats voor meer mensen: ,,Wij hebben dertig mensen in ons bestand, maar uitbreiding is welkom. Wij willen namelijk dat elk gezin een oppasser krijgt met wie er een klik is. Iedere leeftijd vraagt om andere vaardigheden. Wij willen de oppascirkel zo klein mogelijk houden. Daarom streven wij ernaar om zoveel mogelijk dezelfde oppas bij hetzelfde gezin te laten oppassen. Wanneer de ouders een oppasaanvraag doen, kijken wij dus als eerste of de vaste oppas beschikbaar is. Deze oppas staat dan ook bovenaan in de zoekresultaten.”

DE BUREN Eline stelt dat De Oppaslijn voor ouders de perfecte oplossing biedt. ,,Het vinden van een goede en betrouwbare oppas is lastig en kost behoorlijk wat tijd. Het nichtje, neefje of buurmeisje kan op het moment dat je hem of haar nodig hebt dan toevallig net niet. Zie ons als de buren bij wie je normaal je oppas zou zoeken. Nu doen wij dit voor hen en zorgen wij ervoor dat het gezin gekoppeld wordt met een gescreende oppasser met de juiste oppaservaring en indien mogelijk iemand die de buurt kent.”

FLEXIBEL Het oppassen is meer dan alleen het traditionele ‘wachthouden’ tijdens een avondje uit. Eline: ,,Ook op andere momenten kan een oppas ingeschakeld worden. Het normale leven kan doorgaan, de oppas kan de kinderen naar de sportclub, muziek- of paardrijles brengen of er kunnen vriendjes blijven spelen. Onze opvang is flexibel, er is geen sluitingstijd.”
Meer informatie voor oppassers en ouders is te vinden op de website. Het is mogelijk om zowel als oppasser of als ouder in te schrijven. Op de website is een Whatsapp-chatfunctie te vinden.

a        De Oppascentrale, www.deoppaslijn.nl

advertentie
advertentie