(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Politie Ede

Drugspand Van de Veldeplantsoen gesloten door burgemeester

15 juni 2020 om 12:08 Misdaad

SOEST Bij een controle door de politie in een berging aan de Van de Veldeplantsoen in Soest is begin april drugs aangetroffen. De controle vond plaats naar aanleiding van meerdere meldingen. Het pand is betrokken bij drugshandel. Burgemeester Metz heeft daarom besloten het pand voor de periode van zes maanden te sluiten.

Burgemeester Metz nam dit besluit na ontvangst van het verslag van de politie waarin bevestigd werd dat het pand een belangrijke rol vervulde in het criminele drugscircuit: ,,Door meldingen van burgers heeft de politie onderzoek gedaan naar dit pand. Hierdoor is de drugs gevonden en heb ik het pand kunnen sluiten. Het melden van verdachte situaties zorgt ervoor dat Soest weer een stukje veiliger is geworden. Ik roep iedereen daarom op om verdachte situaties te melden bij de politie of de gemeente.”

Op grond van de Opiumwet heeft de burgemeester zijn bevoegdheid ingezet om het pand voor de periode van zes maanden te sluiten. Deze termijn van zes maanden is nodig om de bekendheid van het pand binnen het criminele circuit te doorbreken. Daarna kan het pand weer in gebruik worden genomen als berging.

Het is het derde pand in iets meer dan een maand dat vanwege drugs(handel) wordt gesloten door de burgemeester.

advertentie
advertentie