Afbeelding
Eempers

Kabels trekken en frezen op rotonde voor experimenteel waarschuwingssysteem

10 juni 2020 om 14:15 Verkeer en vervoer

SOEST Op de rotonde Koningsweg-Dalweg zijn wonesdagmorgen de werkzaamheden begonnen voor de aanleg van een experimenteel waarschuwingssysteem voor snelverkeer dat er fietsers of wandelaars in aantocht zijn. Als zij bij de rotonde aankomen, gaat LED-verlichting knipperen. Voor de aanleg ervan moet veel graaf- en freeswerk worden verricht voor het trekken van kabels.

Jan van Steendelaar

Mogelijk dat later ook op andere rotondes maatregelen worden getroffen. Daarin worden de resultaten meegenomen van de proef die nu wordt uitgevoerd. Daaraan gaat een onderzoek vooraf op vier van de Soester rotondes waar relatief veel ongelukken gebeuren met fietsers. Doel van alle maatregelen is om de verkeersveiligheid voor fietsers te vergroten.

De afsluiting van de rotonde Koningsweg-Dalweg leidt in sommige woonstraten tot overlast, vooral als vrachtwagenchauffeurs de borden negeren die de omleidingsroutes aangeven. Zij moeten, vooral in straten met geparkeerde auto’s, vaak langdurig manoeuvreren om weer op een straat te komen die wel op de breedte en lengte van hun wagen is berekend.

advertentie
advertentie