Na het politiebureau (voorgrond) koopt Soest ook het 'eigen' gemeentehuis.
Na het politiebureau (voorgrond) koopt Soest ook het 'eigen' gemeentehuis. Jaap van den Broek

Soest koopt gemeentehuis voor 4,2 miljoen

9 juni 2020 om 11:00 Overig

SOEST De gemeenteraad besluit morgenavond hoogstwaarschijnlijk om 4,2 miljoen euro uit te geven. Daarmee wordt Soest eigenaar van het gemeentehuis.

Bij de bouw van het 'Witte Huis', dat in september 1990 in gebruik werd genomen, ging de gemeente in 1990 een leasecontract aan voor telkens tien jaar. Hiervoor heeft Soest een lening bij ING Real Estate Finance tegen 5,08 procent. Om de tien jaar heeft Soest de mogelijkheid om het gebouw te kopen en die optie wil het gemeentebestuur nu lichten. Het moet hiervoor 4.264.450,00 euro op tafel leggen. Dat geld kan in een langlopende overeenkomst worden geleend tegen een rente van circa 0,5 procent. Dat levert een groot financieel voordeel. Het eerste jaar zullen de kapitaallasten met 195.000 euro afnemen, daarna telkens iets minder.

Soest kocht onlangs ook al het naastgelegen politiebureau, dit met het oog op de Dalwegvisie waarvan het voortgangsproject morgen ook de instemming moet krijgen van de gemeenteraad. Op de plek van het politiebureau komen waarschijnlijk woningen, net als op de locatie van sporthal Beukendal die - na realisering van de nieuwe sporthal naast het zwembad - waarschijnlijk in de winter van 2021-2022 tegen de vlakte zal gaan.

Het voorstel van het college om het gemeentehuis te kopen wordt morgen in de gemeenteraad behandeld. Die (digitale) vergadering begint om 19.30 uur en is te volgen via Radio Soest en YouTube.

advertentie
advertentie