De Gouden Soldaten zingen over wat ze hebben meegemaakt in de oorlog.
De Gouden Soldaten zingen over wat ze hebben meegemaakt in de oorlog. Sunshine Shoulders

Gouden Soldaten in militair museum

15 juni 2020 om 08:00 Podiumkunsten

SOEST/SOESTERBERG Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Bibliotheek Idea organiseert samen met Gouden Dagen een voorstelling voor 55-plussers. In deze uitvoering is er aandacht voor de verhalen van mensen in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

De Sunshine Soldiers vertellen in liedjes wat zij allemaal meemaken in de Tweede Wereldoorlog. Dit doen ze op een luchtige en aansprekende manier. De voorstelling vindt plaats op 2 oktober in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Sunshine Soldiers vervangt het programma De Mensenbieb van mei, dat in het teken van 75 jaar bevrijding stond. Omdat mensen niet bij elkaar mogen komen, kon dit programma niet doorgaan. In De Mensenbieb zouden mensen verhalen en belevenissen vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Nu is er een andere manier gevonden om hier toch aandacht aan te besteden, laat een woordvoerder van Bibliotheek Idea weten.

Na de theatervoorstelling met de Sunshine Soldiers, is er een laagdrempelige rondleiding door vrijwilligers van het museum en kan iedereen genieten van een speciale versnapering.

RESERVEREN De Gouden Soldaten, vrijdag 2 oktober, 10.00-14.00 uur, Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 2, Soesterberg; voorstelling voor 55-plussers; toegang gratis. Meer informatie en aanmelden: www.ideacultuur.nl/SunshineSoldiers of tel. 085 8222 777.

advertentie
advertentie