Het huis aan de Ossendamweg is volledig geïsoleerd en heeft met energielabel A de zuinigste standaard.
Het huis aan de Ossendamweg is volledig geïsoleerd en heeft met energielabel A de zuinigste standaard. Peter Beijer

Ossendamweg 47: decor van familiegeluk

10 juni 2020 om 12:00 Zakelijk

Marianne en Hans van Steenwijk nemen na 23 jaar afscheid van hun woning aan de Ossendamweg 47. Zij hebben daar met veel plezier gewoond en kiezen nu voor een gelijkvloerse woning elders in Soest. De te verlaten woning was het decor van familiegeluk met drie opgroeiende kinderen.

Peter Beijer

Marianne en Hans zijn de tweede eigenaar van in 1974 gebouwde woning. Het is prettig binnenkomen in de ruime ontvangsthal van de helft van een dubbel woonhuis. Vanuit de hal is er direct toegang tot de woonkamer en de keuken. In het woongedeelte is ruim zicht op de voortuin die volgens Marianne en Hans zorgt voor een voortdurend ‘vakantiegevoel’. Hans: ,,Als ik naar buiten kijk is het alsof wij in een bos wonen. Dit huis is aan een doorgaande weg, maar daar merk of zie je hier niks van. Als we in de achtertuin zitten horen we alleen maar vogels.”

Naast de woning staat een ruime garage die plaats kan bieden aan een auto en diverse fietsen. De achtertuin, rechtstreeks te bereiken via de L-vormige woonkamer/keuken, biedt veel kleur en fleur. Marianne en Hans hebben gekozen voor bloemen, planten en bomen met een verschillende bloeiperiode. Marianne: ,,In het voorjaar en de zomer zitten wij altijd in een kleurige omgeving. Het is een heerlijke plek. Vooral in de zomer hebben we hier van ’s morgens vroeg tot ’s avonds volop zon.”

Prettig wonen en dan toch verhuizen. Daar zit een verhaal achter. Marianne: ,,In 1994 kwamen wij in Soest met onze drie kinderen te wonen in een huurhuis aan de Eikenlaan. Wij waren op zoek naar een comfortabel huis met vijf slaapkamers. Makelaar Deelen (de vader van Victor) heeft lang met ons gezocht, hij wist precies wat wij nodig hadden. In 1997 betrokken wij deze woning. Inmiddels zijn de kinderen het huis uit en willen wij kleiner en gelijkvloers wonen. Het geeft dubbele gevoelens. De kinderen zijn hier opgegroeid en dankzij de vele kamers konden wij hier met onze eigen bedrijven prima thuis werken. Dit huis heeft dankzij de vijf slaapkamers verrassend veel ruimte en inhoud! Met energielabel A heeft het bovendien de zuinigste standaard." Hans: ,,We betalen per maand maar een klein bedrag aan energiekosten. Een brede spouw van 10 cm met de buren, isolatie van de buitenmuren, we hebben twaalf zonnepanelen en natuurlijk is elk raam voorzien van dubbel extra-isolerend glas.”

De woning bevindt zich op een strategisch punt. Alle voorzieningen zijn op een steenworp afstand. Sporthal De Bunt en basisschool De Werveling zijn de overburen. Het winkelcentrum Soest-Zuid en trein- en busstation Soest-Zuid zijn op loopafstand en binnen tien minuten sta je midden in natuurgebied de Soester Duinen. In de 23 jaar dat de familie Van Steenwijk aan de Ossendamweg woont is er één belangrijke wijziging aangebracht aan de woning, vertelt Hans: ,,Aan de achterzijde hebben wij een brede dakkapel geplaatst. Deze biedt extra ruimte aan de twee kamers op de zolderverdieping.”

Marianne verzucht: ,,Stukje bij beetje zijn we nu afscheid aan het nemen van deze woning waar we zoveel plezier hebben gekend en herinneringen hebben gemaakt. Het huis is uitermate geschikt voor nieuwe herinneringen. Dat is aan de volgende bewoners.”

De achtertuin, rechtstreeks te bereiken via de L-vormige woonkamer/keuken, biedt kleur en fleur.
In de woonkamer is ruim zicht op de voortuin.
Afbeelding
advertentie
advertentie