Afbeelding
Herentas

Tips om jouw ideale herentas te vinden

19 juni 2020 om 08:41 Partnercontent

De tas gaat eigenlijk je leven lang mee. Het gaat dan niet om altijd dezelfde tas, daar zit -net als jijzelf- een opbouw in. Van de schooltas tot de businesstas en van de rugzak tot een crossbodytas. Welke draag jij? 

De eerste tas is veelal een schooltas in de vorm een rugzak en dat begint al als kinderen naar groep 1 gaan. De hele lagere- en middelbareschooltijd is de rugtas een veel geziene tas. De rugzak blijkt zelfs de meest populaire tas onder scholieren te zijn. 

Draag niet een te zware schooltas

Een kanttekening moet wel worden gemaakt als we het over de rugzak als schooltas hebben. Volgens ergotherapeuten is het aan te raden deze tas niet zwaarder te laten zijn dan tien procent van het lichaamsgewicht van de scholier. Omdat kinderen nog in de groei zijn, is de rug kwetsbaar. Rugproblemen komen redelijk vaak voor onder jongeren en een te zware schooltas is daar regelmatig de oorzaak van. 

Studenten kiezen tas met laptopvak

Na de schooltas moet er een tas worden gekozen waarin zowel studieboeken als een laptop passen. Daar zijn veel tassen voor geschikt. Zowel een speciale laptoptas of schoudertas met laptopvak (die ook crossbody kan worden gedragen) zijn populair onder studenten. Ook wordt er dan nog regelmatig gekozen voor een rugzak. 

Business-tas kan klassiek en sportief worden gedragen

Eenmaal in business valt de keuze vaak op een schoudertas heren. Een echte klassieker van Burkely bijvoorbeeld of een trendy exemplaar van RAINS of Oh My Bag. De keuze aan schoudertassen is enorm. Vaak kunnen deze tassen met het verstellen van een schouderband ook prima crossbody worden gedragen. Dat geeft een meer sportief uiterlijk en is ook nog een comfortabel op de fiets. 

Dat mannen niet of nauwelijks een tas dragen kan na deze opsomming naar het land der fabelen worden verwezen. Mannen dragen juist steeds vaker een stijlvolle, klassieke of sportieve tas. De keuze aan mooi (laptop)tassen is groot. Daarom een aantal vragen die je als criteria kunt aanhouden om de voor jou meest geschikte tas te kiezen. 

Welke tas wil jij? 

 wordt er een laptop in meegedragen? hoe groot is de laptop in inches?  wil je een handtas, schoudertas of crossbodytas?is een rugzak jouw favoriet?van welk materiaal wil je dat jouw tas is?welke kleur heeft je voorkeur?heb je een voorkeur voor een merk?

Als je al deze vragen hebt beantwoord kun je gemakkelijk online op zoek naar jouw tas door filters in te stellen. Scheelt je tijd en je hebt direct de keuze uit tassen die voldoen aan jouw criteria. 

advertentie
advertentie