Afbeelding
Investeren in je huis

Vier investeringen die zichzelf altijd terugbetalen

19 juni 2020 om 08:35 Partnercontent

Wanneer je je woning in optimale conditie wilt krijgen, moet je soms gaan investeren. Dat is helemaal niet erg, want er zijn een aantal investeringen die uiteindelijk alleen maar lonen. Dat komt doordat ze zorgen voor extra besparingen op je maandelijkse lasten, of omdat ze de waarde van je huis verhogen.

1. Goede isolatie
Des te minder energie je verbruikt, des te lager je maandelijkse lasten zullen zijn. Het loont dan ook om te investeren in goede isolatie voor je huis. Hiermee voorkom je dat er warmte uit je woning ontsnapt, waardoor je niet onnodig veel hoeft te stoken. Je huis isoleren doe je op verschillende manieren. Laat bijvoorbeeld de spouwmuren isoleren en vergeet ook de kruipruimte onder je huis niet. Ook je dak isoleren is een goede manier om wat extra warmte vast te houden.

2. Een uitbouw
De waarde van je huis is voor een groot deel afhankelijk van de hoeveelheid leefruimte die je hebt. Wil je uiteindelijk een hoger bedrag voor je woning vragen? Dan moet je vooral investeren in het uitbouwen van je huis. Dit kan op allerlei manieren. Verbind een serre aan je woonkamer of benut je zolder beter door er een dakkapel te plaatsen. Zorg er wel voor dat je alleen een uitbouw plaatst op plekken waar je daadwerkelijk meer ruimte nodig hebt.

3. Zonnepanelen
In het kader van duurzaamheid zijn zonnepanelen steeds populairder. Wanneer jij je woning van zonnepanelen voorziet, is het mogelijk dat je helemaal geen andere energie meer nodig hebt. Zo wordt je huis zelfvoorzienend en zullen je energiekosten aanzienlijk dalen. Zonnepanelen zijn het meeste waard wanneer je een dak richting het zuiden hebt. Zo vangen ze veel zon op, waardoor je de panelen optimaal benut. Na een jaar of tien heb je de kosten van de panelen terugverdiend en ga je er alleen maar op verdienen.

4. Modernisering
Deze investering is vooral nuttig wanneer je jouw woning in de komende jaren wilt verkopen. Veel kopers zijn namelijk op zoek naar moderne huizen die weinig opknapwerk nodig hebben. Heb je een verouderde badkamer of is je keuken voorzien van een oven uit de jaren zeventig? Investeer dan wat geld in een goede renovatie. Vervang oude apparaten en richt je keuken en badkamer op een moderne manier in. Kijk wel uit voor trendgevoelige keuzes, zoals opvallend behang of kleurrijke keukenkastjes.

advertentie
advertentie