De rooms-katholieke kerken blijven voorlopig nog even leeg.
De rooms-katholieke kerken blijven voorlopig nog even leeg. Van Hal Fotografie

Tot 1 juli nog geen reguliere viering in katholieke kerken

25 mei 2020 om 20:46 Corona

SOEST In de kerken van de HH Martha en Mariaparochie zijn in elk geval tot 1 juli geen reguliere vieringen. De deuren van de gebedshuizen gaan alleen open voor uitvaartdiensten, zij het ook dan uitsluitend met de beperkende maatregelen die nog van kracht zijn.

,,Om weer vieringen in aanwezigheid van parochianen te houden vraagt om de nodige en soms ook technische voorbereidingen", laat het parochiebestuur weten. Het volgt de protocollen van het Aartsbisdom Utrecht dat op zijn beurt heeft laten leiden door de landelijke adviezen van het RIVM en Outbreak Management Team.

Mede op basis daarvan heeft het Aartsbisdom protocollen opgesteld voor het houden van vieringen met kerkgangers. De voorbereidingen hiervoor vergen nog even tijd. Vandaar dat er is besloten te wachten tot 1 juli met het houden van vieringen.

De huidige opzet van online-vieringen via de website (www.marthamaria.nl/vieringen) en facebook blijft tot die datum periode gehandhaafd. In deze eucharistievieringen die worden gehouden in en uitgezonden vanuit de St. Josephkerk te Hooglanderveen zullen de leden van het pastoraal team afwisselend voorgaan. Elke weekend worden er gemiddeld drie vieringen uitgezonden, waaronder een eucharistieviering op zondagmorgen 9.30 uur. Aansluitend aan deze viering is er een nazit waarin onder het genot van een kopje koffie met parochianen wordt gesproken over actuele zaken.

advertentie
advertentie