Ania Kamphorst: ,,Onze voeten zijn de basis van een goed evenwicht, zowel fysiek als mentaal.
Ania Kamphorst: ,,Onze voeten zijn de basis van een goed evenwicht, zowel fysiek als mentaal." Peter Beijer

Pedicure Ania Kamphorst: 'Voeten onderschatte lichaamsdelen'

20 mei 2020 om 12:00 Advertorial_1

SOEST Ingegroeide teennagels, likdoorns, eelt. Het zijn voetproblemen die doorgaans door de pedicure behandeld worden. Na een lockdown van bijna twee maanden mocht deze beroepsgroep de instrumenten weer oppakken. Zo ook Ania Kamphorst, zij deed de deuren van haar praktijk aan de Valeriaanstraat 52 open. Niet alleen zij maar ook haar klanten waren vooral opgelucht.

Peter Beijer

Ania Kamphorst is naast haar werk als pedicure ook werkzaam in de ouderenzorg. ,,Ik heb 12 jaar voor Lyvore in Soest gewerkt in de locaties Molenschot en Daelhoven. Sinds kort werk in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Vathorst als Verzorgende IG, dat betekent voluit verzorgende individuele gezondheidszorg. Het werk vind ik fantastisch en vooral dankbaar om te doen. Naast dit werk voelde ik de behoefte om één-op-één aandacht en verzorging te mogen geven. Als pedicure mag ik dat. Tijdens een behandeling van ongeveer zestig minuten lever ik intensieve zorg aan één persoon en kan ik iemand echt helpen. Ik word daar blij van en mijn klanten ervaren hetzelfde.”

JONG TOT OUD Vorig jaar startte Ania haar praktijk aan de Valeriaanstraat 52. Het klantenbestand groeide snel. De succesverhalen van tevreden Soesters zorgden voor nieuwe klanten. Pedicurepraktijk Ania, aangesloten bij ProVoet, heeft inmiddels tientallen klanten, van jong tot oud, in haar bestand. Zij bezoeken de praktijk op afspraak of Ania gaat zelf ambulant naar de klanten toe om hen daar te behandelen.

In de praktijkruimte ruikt het fris en nodigt een ruime stoel uit tot het ondergaan van een behandeling. Een klein keukentje completeert de ruimte die toegankelijk is voor rolstoel en rollator. Ania: ,,Dit is een professionele omgeving waarin iemand zich op zijn gemak voelt, van voetballers met ingegroeide teennagels tot mensen met specifieke klachten zoals likdoorns of eelt.”

Voeten zijn volgens Ania een onderschat lichaamsdeel. Ze worden niet altijd betrokken bij de persoonlijke verzorging. ,,En dat is best wel bijzonder”, zegt de pedicure. ,,Want je voeten moeten jou je hele leven dragen. Onze voeten zijn de basis van een goed evenwicht, zowel fysiek als mentaal. Daarom is pedicure is een prachtig vak. Je beseft vaak pas hoe vaak je je voeten gebruikt wanneer er iets aan de hand is. Soms komen mensen hier strompelend binnen door klachten als eelt, likdoorns, wratten of ingegroeide nagels. Dat zijn sporters, ouderen, jongeren en mensen van middelbare leeftijd. Wat is er dan mooier wanneer ze, verlost van de klachten, de deur weer uitgaan. Iedereen kan last krijgen van klachten. Denk aan schimmelnagels of kalknagels. Ik kreeg vorige week een bedankje van een man. Hij vertelde mij dat hij sinds 15 jaar niet zulke mooie nagels heeft gehad en dat hij eindelijk van zijn schimmelnagelklachten af is.”

SPECIALITEIT Als verzorger IG beschikt Ania over medische kennis. ,,Door mijn ervaring herken ik snel een bepaald ziektebeeld of probleem en verwijs ik door naar bijvoorbeeld een orthopeed, huisarts of podotherapeut. Ik volg een opleiding tot medisch pedicure en zodra ik dat met goed gevolg heb afgelegd ga ik ook risicovoeten van mensen met aandoeningen als diabetes, reuma en Parkinson behandelen.”
,,Pedicure is een dankbaar beroep. Het is zo fijn dat ik dit weer mag uitoefenen”, zegt Ania. ,,Voorafgaand aan de behandeling ga ik met de klant in gesprek en bekijk ik de huid en nagels van de voeten. In overleg kijken we dan wat we moeten doen en wat de wensen zijn. Die blik van klanten dat er echt wat moois van de voeten gemaakt kan worden is geweldig.”

Meer informatie: www.pedicurepraktijkania.nl, Valeriaanstraat 52, tel. 06-39140255.

advertentie
advertentie