Slaapspecialist Van Ellen, Van Weedestraat 16.
Slaapspecialist Van Ellen, Van Weedestraat 16. Peter Beijer

Slaapspecialist Thierry van Ellen: 'Een goed kussen is hoofdzaak'

13 mei 2020 om 12:00 Zakelijk

SOEST Het hoofdkussen is een slaapproduct dat, net als een matras, bij de slaper of slaapster moet passen. Een fijn hoofdkussen zorgt er voor dat men goed kan slapen en uitgerust opstaat.

Maar wat is nou een goed kussen? Moet het kussen juist dik of dun zijn? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals de slaaphouding: is dat op de buik, rug of zijde? Wat is de lichaamsbouw en hoe stevig is het matras? Ook niet onbelangrijk: wat is de persoonlijke voorkeur?

NACHTRUST Thierry van Ellen: ,,Een goed hoofdkussen is letterlijk hoofdzaak voor een kwalitatief goede nachtrust. U zult het vast wel een keer hebben meegemaakt in een hotel of het logeerbed van een kennis; het bed was heerlijk maar het hoofdkussen een ramp! U kunt nog zo’n heerlijk bed hebben maar als het hoofdkussen niet klopt dan slaapt u niet fijn."

VERLENGSTUK ,,Onze nek is het verlengstuk van onze ruggenwervel. De halswervels dragen elke dag het gewicht van het hoofd. ‘s Nachts is het de taak van het hoofdkussen om dit gewicht te dragen. Een goed ondersteunend hoofdkussen is daarbij van belang."

NEKWERVELS ,,Als het hoofdkussen klopt qua dikte en dus de juiste ondersteuning biedt, zorgt dit voor een correcte houding van de nekwervels. Omdat ieder mens verschillend is, is het van belang dat u een hoofdkussen kiest die echt bij u past."

ONDERSTEUNEN ,,Er zijn enorm veel verschillende soorten hoofdkussens verkrijgbaar in verschillende prijzen. Het is van belang dat uw hoofdkussen uw hoofd goed kan ondersteunen. Mede hierom geldt: hoe zwaarder u bent, des te steviger uw hoofdkussen moet zijn. De mate waarin uw matras zich vormt naar uw lichaam is daarnaast ook van belang. Op een zacht matras, of op een waterbed, zakt uw lichaam veel meer weg dan als u op een hard matras slaapt. Op het zachtere matras heeft u daarom een veel minder dik hoofdkussen nodig. Andersom, als u op een hard matras ligt heeft u een dikker kussen nodig."

GERENOMMEERDE MERKEN ,,Bij Slaapspecialist Van Ellen aan de Van Weedestraat 16 helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze. Wij hebben kussens in allerlei soorten en maten. Wellicht zit ook uw juiste keuze daarbij. In ons assortiment hebben wij kussens van gerenommeerde merken als Silvana Support, AM Products, Texeler Perfection en ZENZO."

AANBIEDING ,,In de aanbieding hebben wij de innovatieve Mline Athletic Pillow. De vlindervorm van dit kussen zorgt ervoor dat het hoofd in het midden van het kussen blijft liggen en de nek op een juiste manier wordt omsloten. Door de nekuitsparing ligt de nek vrij, waardoor zenuwen en bloedbanen worden ontzien. Het Athletic Pillow heeft twee hoogtes, waardoor hij geschikt is voor mensen met brede en smalle schouders."

advertentie
advertentie