Jacintha van Kouwen is blij dat ze naar buiten mag: ,,Genoeg ruimte om op een veilige manier te sporten.
Jacintha van Kouwen is blij dat ze naar buiten mag: ,,Genoeg ruimte om op een veilige manier te sporten." Peter Beijer

Samen naar buiten met YogaFitness

13 mei 2020 om 12:00 Nieuws

SOEST Jacintha van Kouwen is een persoon die niet snel bij de pakken neer gaat zitten. De fysiotherapeute, yogadocente en fitnessintructrice van In Beweging Soest mag tot 1 september geen lessen binnen geven. Maar buiten is er veel mogelijk. Met ‘YogaFitness’ en Nordic Walking gaat er gewerkt worden aan lenigheid, kracht, stabiliteit en ontspanning.

Peter Beijer

Jacintha is blij met de 'buitenoplossing': ,,We mogen weer gezamenlijk sporten en dat gaan we buiten doen! Heerlijk toch, zo met de zomer voor de deur! De lichamelijke stijfheid en/of de geestelijke en lichamelijke lockdown-spanningsklachten gaan we aanpakken. Met een aantal aanpassingen is yoga en fitness in de buitenlucht mogelijk. Ik heb mijn lessen voor de komende periode zodanig samengesteld dat je bij ‘In Beweging Soest’ op veilige manier aan je fysieke gestel werkt. In Soest hebben we meer dan genoeg locaties om dat buiten te doen.”

YOGAFITNESS De enthousiaste Jacintha wijst naar het veldje achter haar praktijk aan de Valeriaanstraat. ,,We mogen nog niet binnen sporten, maar neem nu dit grasveld. Dat is de oplossing om toch aan sporten te doen. Ruimte genoeg om ons aan de regels te houden. Buiten sporten is dé oplossing. Vanaf maandag 25 mei starten wij met drie middag- en drie avondgroepen en dat doen we tot we weer binnen mogen sporten. In deze periode combineer ik yoga en fitness. Ik noem het YogaFitness. Met mooi weer op een matje op de grond, bij slecht weer in regenkleding en dan staande oefeningen. Elke les (12 euro - red) is vrijblijvend en geschikt voor oud en jong, lening en niet-lenig. Je zult de toename van kracht, stabiliteit, evenwicht en lenigheid merken. Door (betere) focus op de ademhaling ben je bovendien meer ontspannen!”

INDIVIDUEEL ,,Wanneer je de stap om met yoga te beginnen nog niet aandurft vanwege klachten of onzekerheid dat je de discipline nog niet beheerst, dan heb je nu de kans om te beginnen. Ik heb juist nu de tijd om in de praktijk één-op-één- en één-op-twee-yoga te geven. Dat betekent meer privacy en persoonlijke aandacht, correcties, adviezen en uitleg.”

NORDIC WALKING Jacintha is Medical Nordic Walking Instructor en start met de technieklessen Nordic Walking. ,,Tijdens de lockdown-periode hebben veel mensen het wandelen (her)ontdekt”, merkt Jacintha op. ,,Het is een rustgevende en laagdrempelige tijdsbesteding. Met Nordic Walking ga je net een stapje verder. Letterlijk zelfs. Die techniek kan ik je leren. Nordic Walking zorgt voor aanzet van je ademhaling, stabiliteitsverbetering, kracht, afvallen en uiteindelijk pijnvrij lopen. O ja…het is ook heel erg leuk om te doen!”

RUIMTE GENOEG De technieklessen Nordic Walking starten op dinsdag 26 mei om 10:30 vertelt Jacintha. ,,We gaan de techniek oefenen op een grasveld bij de Valeriaanstraat, uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Het enige dat ik niet kan doen is fysiek corrigeren. Maar verbaal lukken die correcties ook uitstekend. Het is fijn om op een ontspannen manier bewust te zijn van je lichaam. Gun jezelf deze ontspanning en meld je aan. Bevalt het, dan kun je eventueel wekelijks mee met mijn Nordic Walking-tochten in de natuur rondom Soest.”

INFORMATIE Alle informatie is te vinden op de website van In Beweging Soest: www.inbewegingsoest.nl. Jacintha: ,,Als je een e-mail stuurt naar info@inbewegingsoest.nl krijg je antwoord met alle informatie, regels en hygiëneprotocollen."

a        In Beweging Soest, tel. 06-30315573,

advertentie
advertentie