Omdat medewerkers en vrijwilligers besmet raakten met corona moest de hospice eind maar de deur sluiten.
Omdat medewerkers en vrijwilligers besmet raakten met corona moest de hospice eind maar de deur sluiten. Martine Kleinherenbrink

Hospice de Luwte na zes weken weer open

8 mei 2020 om 09:20 Corona

SOEST Hospice De Luwte is weer open en kan sinds donderdag weer cliënten opnemen. Dat laat directeur Marja van der Vorst weten. Het bezoek aan het huis aan de Julianalaan gaat wel volgens strikte voorwaarden.

De hospice was ruim zes weken dicht in verband met besmettingen met corona. De deur ging op 24 maart op slot toen bij een aantal medewerkers corona was vastgesteld. ,,Al vroeg in de coronacrisis werden wij geconfronteerd met medewerkers die besmet waren", zegt directeur Van der Vorst. ,,Na de eerste volgde al snel een tweede en uiteindelijk werd het risico van open blijven te groot."

ZIEK Er volgde volgens haar een moeilijke tijd. ,,Een aantal verpleegkundigen en vrijwilligers werd ziek, maar gelukkig is het uiteindelijk met iedereen weer goed gekomen."

In de zes weken dat De Luwte dicht was, moest er nee worden verkocht aan gasten die een plek nodig hadden om de laatste fase van hun leven te kunnen doorbrengen. Van der Vorst: ,,Dat voelt niet fijn!"

De achterliggende weken werden zo nuttig mogelijk ingevuld. ,,We hebben de tijd gebruikt om het huis opnieuw in te richten en om te bedenken hoe we, zo veilig mogelijk in deze tijd, weer open konden gaan. En nu is het dan zover: we zijn weer open!"

MAATREGELEN De heropening gaat wel gepaard met enkele maatregelen.  Er worden alleen gasten opgenomen die negatief getest zijn op Covid19. Bezoek wordt toegelaten, maar onder voorwaarden die vooraf besproken worden. In het huis in aanpassingen aangebracht, waardoor het mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaren.

advertentie
advertentie