Cees Verheus (1927-2020).
Cees Verheus (1927-2020). Archief Eempers

Oud-raadslid Cees Verheus (92) overleden

6 mei 2020 om 11:26 Mensen

SOESTERBERG Hij was een van de langst zittende raadsleden in de geschiedenis van het Soester gemeentebestuur. Van 1962 tot zijn afscheid in 1994 vertegenwoordigde Cees Verheus uit Soesterberg het protestants-christelijke deel van de kiezers, eerst van de CHU en na de fusie met de KVP en de ARP van het CDA.

Jan van Steendelaar

Op 92-jarige leeftijd is Verheus vorige week aan de gevolgen van het coronavirus overleden in het tehuis in Lage Vuursche, waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht.

Cees Verheus was 32 jaar lang niet alleen een bevlogen raadslid, waarvan gedurende lange jaren fractievoorzitter van het CDA, hij maakte ook deel uit van verschillende raadscommissies. Gedurende lange tijd was hij de nestor van de raad en trad bij verschillende gelegenheden ook als zodanig op als vertegenwoordiger van de raad.

Bovendien was hij actief in tal van maatschappelijke organisaties, zoals de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) en op kerkelijk gebied. Ook was hij jarenlang voorzitter van het ontmoetingscentrum de Drie Eiken in Soesterberg. 

Voor zijn vele verdiensten gedurende zijn jarenlange onafgebroken raadslidmaatschap (alleen de legendarische Peter van den Breemer en F.C. Kuijper waren langer raadslid) werd Verheus benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Als gevolg van de coronamaatregelen hebben de afscheidsdienst en de begrafenis In familiekring plaatsgevonden.

advertentie
advertentie