Afbeelding
Eempers

Waardering voor muziek en tekeningen in Soesterberg

5 mei 2020 om 17:28 Maatschappelijk

SOESTERBERG Hoewel in een aantal gemeenten de buitenoptredens bij verzorgingshuizen en wooncomplexen voor senioren niet meer mogen, omdat omwonenden hebben geklaagd over geluidsoverlast, worden ze in Soesterberg juist gewaardeerd. Dat bleek ook wel uit de belangstelling en het applaus voor de muzikale oppepper die het duo Hemmer dinsdagmiddag gaf op het gazon van de Drie Eiken. In plaats van een groots bevrijdingsconcert trakteerden zij de bewoners en de voorbijgangers op een mini-concert.

Hemmer bestaat uit toetsenist Jan Herbert en zangeres en gitariste Marlies Liefveld. Zij verzorgden een speciaal samengesteld programma met muziek uit de periode 1945-1980, zowel jazz en country als blues en pop. Niet alleen in de aangrenzende tuinen, ook op de balkons en op straat werd soms zelf meegezongen als een bekend deuntje voorbijkwam.

INWONERS Nadat burgemeester Rob Metz 's morgens op de dag van de dodenherdenking namens de gemeente een krans had gelegd bij het herdenkingsmonument op het Odijkplein, legden in de loop van de dag ook inwoners bloemen neer. Normaal gebeurde dat na het officiële gedeelte van de gemeenschappelijke herdenking op 4 mei, maar die kon net als overal elders niet doorgaan.

Voorafgaande aan 5 mei zijn enkele kinderen creatief bezig geweest met het maken van tekeningen voor de ouderen in Soesterberg. Het thema was vrijheid, waaraan ieder op zijn eigen wijze uiting gaf. De tekeningen zijn opgehangen in de wooncentra de Heybergh en de Drie Eiken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie