Luxonos team (blauwe helden)
Luxonos team (blauwe helden) Luxonos

Coronacrisis: groeiend bedrijf uit Soest krijgt afwijzing NOW aanvraag na rechtsvorm wijziging.

29 april 2020 om 20:42 Corona Deel je nieuws

Pfoe, daar zit je dan. In 10 jaar tijd van je hobby een mooi bedrijf gemaakt met ondertussen 12 man personeel en dan opeens komt de coronacrisis voorbij. Nederland gaat in een ‘intelligente lock-down’ en evenementen behoren tot het verleden. Na jaren van continue groei weet je dat dit jaar flink anders gaat uitpakken. De mooie groeicurve gaan we inruilen voor een hele rare piek naar beneden.

Niks aan te doen, we moeten met zijn allen onze schouders er onder zetten om deze crisis te lijf te gaan. Overal poppen mooie ideeën en initiatieven op, van ‘Light the sky‘ om de zorgverleners in het zonnetje te zetten, tot artiesten die belangeloos langs verzorgingstehuizen rijden om de ouderen in onze samenleving toe te zingen. Prachtig, het ziet er naar uit dat deze coronacrisis naast zijn negatieve effecten ook iets moois met het land doet.

En dan ga je kijken hoe jij met je mooie bedrijf en 12 man personeel deze crisis gaat overwinnen. Want de crisis is niet alleen dodelijk voor mensen, maar helaas ook voor tal van bedrijven. Gelukkig treed de overheid daadkrachtig op en komen zij met tal van ondersteuningsmaatregelen voor MKB, ZZP-ers en de grotere bedrijven. Zo heb je de TOGS (eenmalige gift van €4000,-), de TOZO (inkomstenondersteuning en leningen voor zelfstandige ondernemers) en natuurlijk de NOW regeling (tegemoetkoming in loonkosten naar rato van je omzetverlies).

Heel fijn om te zien hoe zo’n mooi en welvarend land dit soort maatregelen kan treffen om de economie draaiende te houden en onnodige ontslagen te voorkomen. Maar dan, krijg je na het aanvragen van de NOW regeling een afwijzing van het UWV op de mat. Omdat de regeling zo snel en zo gemakkelijk implementeerbaar moet zijn is er geen rekening gehouden met enig maatwerk en geeft de minister ook aan dat er wellicht geen ruimte is voor maatwerk. De vloer zakt onder je voeten vandaan. 

advertentie
advertentie