Ouders moesten buiten het hek wachten
Ouders moesten buiten het hek wachten Peter Beijer

Eindelijk weer het veld op!

29 april 2020 om 17:12 Voetbal Deel je nieuws

SOEST - De jeugd van SO Soest (onder 12 jaar) ging woensdag voor het eerst sinds anderhalve maand eindelijk weer het voetbalveld op. In een 'normaal' jaar zouden de velden van SO Soest nu het decor zijn van het 36ste voetbalkamp, maar de situatie is nu anders. De jongens en meisjes waren dolgelukkig dat ze even losgelaten konden worden en dat kan je heel letterlijk nemen. Ouders waren namelijk niet welkom binnen de hekken. Zij mochten hun kroost afleveren en een uur later ophalen. Wachten moest buiten het hek gebeuren. 

Zoals de koeien in het voorjaar huppelend en springend de wei ingaan zo zochten de SO Soest-jongens en -meisjes het veld op. Qua trainingsvorm hoefde er niet zo veel voorbereid te worden. Doelen, ballen en hesjes, meer was er niet nodig om het aloude partijtje vorm te geven. 

De volwassenen die onder strikte voorwaarden wel naar binnen mochten moesten eerst de handen reinigen en via de eenrichtingsroute richting het hoofdveld waar zij, met inachtneming van de RIVM-regels, hun werk konden doen. De kantine bleef potdicht, maar de velden waren open tot opluchting van de kinderen en hun ouders. 

Vooraf de handen reinigen voor jeugdvoorzitter Leo Rauch
Ouderwets partijtje bij SO Soest
advertentie
advertentie