Geen schoolbus? Dan een auto met vrijwilliger! Hoera! Toch weer naar school.

28 april 2020 om 16:08 Column Deel je nieuws

Soest/Amersfoort/Leusden?–?Dankzij de inzet van vrijwilligers kan Yassin, na vijf weken noodgedwongen thuisblijven, naar de noodopvang van school. 

Yassin is 7 jaar en woont samen met zijn moeder en 2 jongere broertjes in Amersfoort. Yassin gaat naar het speciaal onderwijs en heeft het daar goed naar zijn zin. Maar helaas zit ook hij al 5 weken noodgedwongen thuis als blijkt dat het voor hem en zijn moeder en broertjes onhoudbaar wordt. Hij is helemaal uit zijn ritme en mist school enorm. Zijn moeder kan hem niet de aandacht geven die hij nodig heeft en loopt zelf ook op haar tandvlees. Via de betrokken hulpverlener wordt een aanvraag gedaan voor noodopvang. De aanvraag wordt goedgekeurd en Yassin kan per direct 2 dagen in de week naar school. Een grote opluchting voor Yassin en voor zijn broertjes en moeder. Maar de school is 7 km van huis en de schoolbus kan nu niet geregeld worden. Moeder is zelf niet in de gelegenheid om Yassin te brengen, dus de hulpverlener meldt een hulpvraag voor Yassin aan via de website van Present Amersfoort. Zouden wij vervoer kunnen regelen? 

Vrijwilligers 

Nu hebben we juist een mooi aanbod gekregen van een groep van een kerk binnen Amersfoort. Ze willen in deze Corona-tijd met elkaar iets voor een ander betekenen. Hun aanbod is breed en deze hulpvraag van Yassin zou daar best eens in kunnen passen. De contactpersoon van de groep wordt gebeld, die direct toezegt dat dit geregeld kan worden. 

De hulpverlener en de groep worden via de mail aan elkaar verbonden en het contact is snel gelegd. Yassin kan de eerstvolgende schooldag naar school en zowel zijn moeder als hij zijn dolblij met de hulp van deze mensen, die er met elkaar voor zorgen dat hij 2 dagen in de week naar school en ook weer thuis gebracht wordt. 

Een prachtig voorbeeld van hoe een ogenschijnlijk klein gebaar van enorme waarde kan zijn. 

 

Wat is Stichting Present??? 

Stichting Present?wil een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben.?Waarbij we altijd uitgaan van het aanbod van de vrijwilligers.?Groepen vrijwilligers melden zich bij ons aan en geven aan wat zij te bieden hebben.??Daar sluit stichting Present op aan en maken gebruik van de?kracht van de groep vrijwilligers. Vervolgens maken wij een koppeling tussen aanbod en vraag.?? 

Stichting Present ziet en ervaart dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Stichting Present wil deze schakel zijn.?? 

advertentie
advertentie