Afbeelding
Eempers

Voorbijgangers voorkomen beginnende bosbrandjes in Soesterberg

22 april 2020 om 11:31 Brand

SOESTERBERG Voorbijgangers hebben zowel dinsdagavond als woensdagmorgen door direct maatregelen te nemen bosbranden voorkomen. Aan de Kampdwarsweg en de Richelleweg slaagden zij erin het vuur in zoverre te doven, dat de brandweer alleen nog hoefde na te blussen.

Wandelaars op het oude fietspad langs de A28 richting Zeist merkten vuur op in de bosschages. Door hun ingrijpen werd voorkomen dat het zich kon uitbreiden. Ze slaagden er zelfs in het grotendeels te doven. Voor de zekerheid werd de brandweer opgeroepen die met één straal nabluste en de omgeving nat maakte om er zeker van te zijn dat er geen kans meer was op oplaaien van het vuur. De oorzaak van de brand is niet bekend. Even voor de melding werd er in de omgeving vuurwerk afgestoken. Mogelijk dat de brand hierdoor is ontstaan.

Woensdagmorgen vroeg ontdekte een passerende automobilist een beginnend natuurbrandje langs de Richelleweg. Hij greep direct in door te beginnen het vuur te doven. Daarmee had hij in zoverre succes dat de brandweer kon volstaan met nablussen, waarvoor inzet van één straal voldoende was. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Afbeelding
advertentie
advertentie