Een lint van drie kilometer aan zonnebloemen is de insteek van Engtuin.
Een lint van drie kilometer aan zonnebloemen is de insteek van Engtuin. Engtuin

Zonnebloemlint op de Eng

20 april 2020 om 09:26 Natuur en milieu

SOEST Pieter Kuijer en de andere vrijwilligers van Engtuin zijn bezig een nieuw idee uit te voeren: een zonnebloemlint van drie kilometer lang en drie meter breed. De actie is gestart, de teller stond maandagmorgen op bijna een kilometer.

Engtuin begon vorig jaar met en adoptieplan voor bloemen op de randen van de Eng. Dat wil de organisatie, winnaar van de vrijwilligersprijs van GGS, uitbreiden. ,,Wij willen de Eng nóg fraaier maken", zegt Kuijer. Daarvoor is de hulp nodig van particulieren, scholen, bedrijven en andere groepen.

,,En drie meter dikke rand om onze akkers met maïs, hoe mooi zou dat zijn", motiveert Kuijer het nieuwste plan om het historische groene hart van Soest nog kleurrijker te maken.

Met behulp van donaties (12,50 euro per tien meter, wat neerkomt op 30 vierkante meter) hoopt de Engtuin het plan te realiseren. De tienduizenden pitten moeten deze maand, uiterlijk mei gezaaid worden, zodat vanaf de zomer de zonnebloemen in bloei staan.

Vanaf 40 meter krijgt de donateur te zijner tijd een fraaie bos zonnebloemen. Doneren voor het zonnebloemlint kan uitsluitend via de site www.engtuin.nl/zonnebloemlint.

advertentie
advertentie