Lange Soesters, in dit geval voor bewoners en medewerkers van De Amerpoort aan de Birkstraat.
Lange Soesters, in dit geval voor bewoners en medewerkers van De Amerpoort aan de Birkstraat. Pieter Bax fotografie

Ruim 100 meter Lange Soesters

15 april 2020 om 15:15 Corona

SOEST Het was geen recordpoging en vertegenwoordigers van Guinness Book of Records waren dan ook in geen velden of wegen te bekennen. Maar het was wel opmerkelijk wat Spullenhulp in samenwerking met Banketbakkerij Verkleij klaarspeelde.

Ruim honderd meter Lange Soesters deelde de stichting van het kringloopcentrum uit. Geen lekkernij van honderd meter lang, maar wel ongeveer zevenhonderd exemplaren met een totale lengte van ruim honderd meter. Daar zou zelfs Daphne Schippers nog even voor onderweg moeten zijn.

Bestuursleden en medewerkers van Spullenhulp trokken zaterdag langs negen zorginstellingen in Soest en Soesterberg om aan alle bewoners en medewerkers een Lange Soester uit te delen. Een gebaar in coronatijd, waarin Spullenhulp zelf ook de deuren gesloten moet houden.

Toch kwam de stichting met deze actie. Directeur Bert de Wilde: ,,Een van de doelstellingen van Spullenhulp is het steunen van goede doelen. Ondanks dat we dicht zijn en geen opbrengsten hebben doen we toch deze actie. We hebben hiervoor ons geldpotje goede doelen aangesproken."

Met de zevenhonderd lekkernijen ging het zaterdag langs 't Fierhuis in Soest-Zuid, de Eemhorst in de polder, Amerpoort aan de Birkstraat, van Lyvore de locaties De Wiekslag, Smitsveen, Molenschot, Molenhof en Daelhoven.. Ook Mariënburg (wegens verbouwing momenteel gevestigd in de Lichtenberg) en buurman RMN aan de Schans werden getrakteerd.

De boodschap van Spullenhulp aan alle medewerkers in de zorg: hou vol en geweldig! Zo wilden de mensen van het kringloopcentrum de mensen in de zorg, zowel cliënten als verzorgers, een hart onder de riem steken.

Spullenhulp heeft in Soest twee winkels, aan de Schans en aan de Van Weedestraat. Beide zijn al sinds enkele weken gesloten, waardoor Spullenhulp geen inkomsten heeft. In de middaguren kunnen tussen één en vier uur wel goederen worden afgegeven,

advertentie
advertentie