Afbeelding
Eempers

Bewoner Soest vertrekt na in brand steken afval (update)

12 april 2020 om 14:17 Brand

SOEST Een bewoner van de Middelwijkstraat had zondagmorgen de vuurkorf schoongemaakt waarin hij zaterdagavond houtblokken had verbrand. Hij leegde de korf op de composthoop in de achtertuin. Op een gegeven moment, toen de bewoner vertrokken was, zonder zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen, is deze zondagmiddag in brand geraakt. Na korte tijd nam het vuur zo'n omvang aan, dat buren door de rookontwikkeling op de brand attent werden gemaakt.

Jan van Steendelaar

Terwijl de buurman met een straal op de waterleiding met blussen begon, vooral van de heg die beide tuinen scheidt, werd de brandweer gealarmeerd. Deze werd bij aankomst geconfronteerd met een flinke rookontwikkeling. De brandweer zette één straal in om het vuur te doven, waarna het nablussen nog geruime tijd vergde.

Met de warmtebeeldcamera werden de laatste hotspots opgespoord en geblust. Afgezien van een flink gat in de houten afscheiding was er geen schade. Gedurende de inzet van de brandweer moest het verkeer op het fietspad van de rijbaan gebruik maken.

De betrokken bewoner zegt de buurman dankbaar te zijn voor zijn ingrijpen en de brandweer voor het onder controle krijgen en blussen van de brand. Daarbij wil hij waarschuwen dat as ook na twaalf uur nog kan gaan broeien en brand veroorzaken, zoals bij hem is gebeurd.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie