Afbeelding
RMN

RMN: 'Blijf ook tijdens coronacrisis afval scheiden'

10 april 2020 om 09:29 Corona

SOEST Omdat mensen door de coronacrisis thuis aan het opruimen zijn geslagen of de tuin onder handen nemen, wordt er volgens RMN meer afval geproduceerd. Het reinigingsbedrijf constateert dat het scheiden van afval op dit moment minder goed gaat. ,,Denk naast het scheiden van PMD, papier en GFT, ook aan glas en textiel. Al deze grondstoffen kunnen we goed recyclen", aldus RMN.

Ook ziet het bedrijf dat er de laatste weken veel huishoudelijk afval op straat gedumpt wordt. Het gaat hierbij niet alleen om meubilair, maar ook om vuilniszakken met etensresten.

Volgens RMN kan dit ongedierte aantrekken en het reinigingsbedrijf doet daarom een oproep aan alle inwoners. ,,Bij RMN doen we er alles aan om onze dienstverlening door te laten lopen en de (ondergrondse) containers op tijd te legen. Dit kunnen we alleen blijven doen, als u ook uw steentje bijdraagt in deze bizarre tijden. Produceer niet teveel afval, blijf het afval goed scheiden en breng even geen extra spullen weg. Maar plaats vooral geen afval zomaar op straat. Zo zorgen we er met z'n allen voor dat het netjes, schoon en hygiënisch blijft op straat. Erg belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal."

Ook bij recyclingstation De Schans is het deze dagen erg druk. Medewerkers van RMN hanteren bij de ingang van het recyclingstation een streng deurbeleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid.

advertentie
advertentie