Vakantieactiviteit in betere tijden. BINK biedt nu 24 uurs noodopvang aan, waarbij wel afstand wordt bewaard.
Vakantieactiviteit in betere tijden. BINK biedt nu 24 uurs noodopvang aan, waarbij wel afstand wordt bewaard. Martin Huizenga

Bink kinderopvang biedt 24-uurs noodopvang

8 april 2020 om 13:31 Corona

SOEST Vanaf vrijdag 10 april biedt Bink kinderopvang 24-uurs noodopvang aan voor kinderen van wie één of beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. De 24-uurs noodopvang is geopend afhankelijk van de wens en de vraag vanuit ouders en gaat bij één aanmelding al open. De (24-uurs) noodopvang is ook voor niet-Bink klanten beschikbaar en is kosteloos.

Noodopvang op doordeweekse dagen werd al sinds 23 maart door Bink aangeboden. Op verzoek van onder meer de gemeente Soest heeft Bink zich daarna voorbereid op verzoeken van ouders om 24-uurs noodopvang te bieden.

Monique Wittebol, bestuurder van Bink: ,,Het is fijn dat we met alle collega's die bij Bink werken in deze bijzondere tijd onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen en inzetten. En zo ons steentje bijdragen." Noodopvang overdag (ook in het weekend en op feestdagen) vindt plaats op verschillende noodopvanglocaties in Soest, Soesterberg en Hilversum. De noodopvanglocaties voor nachtopvang zijn n in Soest op kinderdagverblijf Dribbel en buitenschoolse opvang Villa.

De (24-uurs) noodopvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar (einde basisschool) van ouders die een cruciaal beroep uitoefenen en noodopvang nodig hebben, ongeacht of zij nu wel of geen klant zijn bij Bink. Daarnaast is de noodopvang overdag ook beschikbaar voor kinderen met bijzondere problematiek of moeilijke thuissituaties. Bink vangt deze kinderen waar nodig op, soms ook na overleg met gemeente, instanties en eigen aandachtsfunctionaris. Per kind wordt er gekeken welke vorm van opvang en ondersteuning er nodig is.

Aan deze (24-uurs) noodopvang zijn geen (extra) kosten verbonden. Niet voor Bink-klanten (ook niet als zij hierdoor meer uren afnemen dan normaal) en ook niet voor ouders van kinderen die nu geen klant zijn bij Bink. De uitbreiding naar 24-uurs noodopvang betekent dat er naast de noodopvang overdag op doordeweekse dagen drie extra mogelijkheden zijn:

1. Verlengde dagopvang op de eigen noodopvanglocaties: Kinderen worden doordeweeks vroeg in de ochtend (Soesterberg voor 7.00 uur, andere noodopvanglocaties voor 7.30 uur) en na 18.30 uur in de avond opgevangen.

2. Nachtopvang op speciale noodopvanglocaties: Zowel in Hilversum als Soest is er 's nachts een nachtopvanglocatie.

3. (Verlengde) dagopvang in het weekend en op feestdagen op de eigen noodopvanglocatie: Voor kinderen die in het weekend of tijdens feestdagen, zoals met Pasen, gebruik maken van noodopvang overdag.

De noodopvanglocaties voor overdag zijn in Soest:
Kinderdagverblijven Vliegdorp, Kasteel en Dribbel.
Buitenschoolse opvang: Vliegdorp, Kasteel en Villa Hier zijn ook de peuterspeelzalen in opgenomen.

De noodopvanglocaties voor nachtopvang zijn in Soest op kinderdagverblijf Dribbel en buitenschoolse opvang Villa.

Bestaande Bink-klanten zijn geïnformeerd over de wijze van aanmelden die voor hen geldt. Niet-Bink-klanten kunnen zich aanmelden via www.binkkinderopvang.nl.

advertentie
advertentie