Ruimere openingstijden op zondag voor de winkels in Soest en Soesterberg.
Ruimere openingstijden op zondag voor de winkels in Soest en Soesterberg. import

Ruimere openingstijden winkels voor betere spreiding

8 april 2020 om 10:11 Corona

SOEST De winkels in de levensmiddelenbranche in Soest en Soesterberg mogen op zondag de hele dag open zijn. Het college heeft dat besloten zodat de consument meer gespreid boodschappen kan doen en de kans op verspreiding van het coronavirus weer kleiner wordt.

Johan van Beek

Op zondag mogen de winkels om 8.00 uur open voor (gedefinieerde) doelgroepen, bijvoorbeeld ouderen. Die regeling geldt dan tot 10.00 uur. Daarna mogen de winkels open blijven tot 20.00 uur, zodat de consumenten de hele dag er terecht kunnen en zij verspreider over de dage naar binnen zullen gaan. ,,Inwoners kunnen zo hun noodzakelijke boodschappen doen met een minimale kans op besmetting doordat zij beter gespreid kunnen winkelen", aldus de het college.

Niet bekend is welke winkels allemaal hiervan gebruik zullen maken, maar de verwachting is dat vooral de supermarkten dat zullen doen. DE verruiming van de winkeltijden geldt alleen voor zaken waar levensmiddelen verkrijgbaar zijn.

Ook de laad- en lostijden zijn verruimd om de druk op de distributiecentra en supermarkten te verlichten en ervoor te zorgen dat voedsel voldoende voorradig blijft.

advertentie
advertentie