Vier van de zes kinderen Pronk voor hun ouderlijk huis. ,,Het is nu verkocht, maar de dierbare herinneringen blijven voor altijd.”
Vier van de zes kinderen Pronk voor hun ouderlijk huis. ,,Het is nu verkocht, maar de dierbare herinneringen blijven voor altijd.” Peter Beijer

Makelaar voor een Uur: 'Huis dat liefde ademt'

8 april 2020 om 12:00 Advertorial_2

SOEST Het is niet zomaar een charmant vrijstaand huis aan de fraaie Van Lenneplaan. De woning met nummer 9 is het decor van het leven van Toon Pronk. Hij heeft zijn hele leven in dit huis gewoond. Zijn jeugd bracht hij er door en later kocht hij het huis om daar samen met zijn vrouw Annie een gezin te stichten.

Peter Beijer

Je hoeft niet veel voorstellingsvermogen te hebben om je in te beelden hoe de zes kinderen van Toon en Annie hebben genoten van de achtertuin die grenst aan een enorm weiland. Genoeg ruimte om te spelen, maar ook om tot rust te komen. De moestuin en kas zullen de afgelopen decennia ongetwijfeld dienst hebben gedaan om de magen van het grote gezin te vullen.

Vorig jaar overleed Toon op hoge leeftijd, tien maanden nadat zijn Annie was gestorven. Het is aan de vijf dochters (broer Toon jr. woont in het buitenland) om het huis, met de toepasselijke naam 'Zorg en Hoop', leeg te ruimen. Dat gebeurt volgens dochter Ada met gevoelens van nostalgie, herinnering en ontroering. ,,Onze vader heeft zijn hele leven hier gewoond en wij hebben hier natuurlijk ook heerlijke jaren gehad. Wij gunden dit huis, dat ons zo dierbaar is, bewoners die hier passen."

De vijf zussen en broer namen makelaar Manon Raatjes, van Makelaar voor een Uur, in de arm om het huis te verkopen. Manon kijkt met plezier terug op de gesprekken met de kinderen Pronk. ,,Je hebt te maken met zes erfgenamen met elk hun eigen wens over de toekomst van het huis van hun jeugd. Ik vind het mooi dat iedereen uiteindelijk tevreden is met de afloop. Dit huis staat op een prachtige locatie. Vanuit je achtertuin kijk je zo de wijde wereld in. Natuurlijk had deze woning 'platgegooid' kunnen worden. Maar dit oude huis, uit de jaren twintig, ademt zoveel liefde. Een renovatie en verbouwing geeft deze woning een mooi tweede leven en is dan klaar voor de toekomst. Met die insteek heb ik daar samen met kandidaat-kopers naar gekeken en uiteindelijk hebben we, samen met de zes kinderen, een koper gevonden die bij dit huis past."

De bemiddeling en de dienstverlening van Manon Raatjes leverde dus het gewenste resultaat op en daar zijn de kinderen Pronk zeer content mee, vertelt Ada. ,,Onze ouders waren binnen tien maanden allebei weg. Het enige dat nog over was is ons ouderlijk huis. We zijn blij dat het verkocht is aan een goede partij. Manon Raatjes was een waardevolle steun voor ons. Ons ouderlijk huis is nu weg, maar de dierbare herinneringen blijven voor altijd."
Makelaar voor een Uur onderscheidt zich volgens Manon in het transparante verdienmodel. ,,Wij verlenen twee diensten. Het vaste gedeelte is de promotie via Funda, het maken van de foto's, de teksten, het onderhandelen, verkopen en passeren bij notaris. Wij regelen alles van A tot Z. De kosten hiervoor zijn 1750,00 euro, ongeacht de waarde van de woning en inclusief btw en opstartkosten. Daarnaast organiseren en faciliteren we de bezichtiging van circa één uur, daar komt onze naam vandaan. Voor een bezichtiging is het tarief 148,00 euro. De prijs voor het totaal aantal bezichtigingen bedraagt nooit meer dan 2000,00 euro. De klant betaalt bij ons nooit meer dan 3750,00 euro. Op de backoffice worden alle administratieve handelingen verricht. Daarom is er geen kantoor op locatie."

Manon Raatjes: ,,Ik vind het mooi dat iedereen uiteindelijk tevreden is met de afloop.
Vanuit de achtertuin kijk je zo de wijde wereld in, richting de Eempolder.
advertentie
advertentie