De wake bij detentiecentrum Kamp van Zeist zal zondag 5 april in besloten kring plaatsvinden
De wake bij detentiecentrum Kamp van Zeist zal zondag 5 april in besloten kring plaatsvinden import

Wake in zeer beperkte vorm door coronavirus

26 maart 2020 om 16:08 Maatschappelijk

SOESTERBERG ,,Blijf thuis", luidt nu de oproep van de Raad van Kerken Zeist. Al meer dan dertien jaar vraagt dit orgaan en dat van Soest mensen juist om op de eerste zondag van de maand naar het detentiecentrum op het Kamp van Zeist te komen.

Dat wordt nu - gezien het risico van besmetting met het coronavirus - afgeraden. Sterker, de maandelijkse wake voor de uitgeprocedeerde asielzoekers die in afwachting zijn van uitzetting naar hun vaderland, gaat niet door. Er is wel een besloten wake met een beperkt aantal, reeds aangewezen mensen. Anderen wordt met klem verzocht niet te komen op zondagmiddag. ,,U kunt wel op een willekeurig moment een bloem en/of boodschap aan het hek achterlaten", stelt de Raad van Kerken.

De wake Zeist gaat door met het organiseren van de maandelijkse wake op iedere eerste zondag van de maand, als signaal naar de politiek dat het vreemdelingenbeleid anders moet. DE initiatiefnemers vinden dat deze onschuldige mensen - onder wie gezinnen met jonge kinderen - niet vast horen te zitten.

advertentie
advertentie