Hospice De Luwte neemt - nadat twee medewerkers besmet blijken met het coronavirus - voorlopig geen nieuwe patiënten op.
Hospice De Luwte neemt - nadat twee medewerkers besmet blijken met het coronavirus - voorlopig geen nieuwe patiënten op. Peter Beijer

Tijdelijke patiëntenstop Hospice De Luwte

24 maart 2020 om 15:06 Zorg

SOEST Hospice De Luwte heeft noodgedwongen een tijdelijke patiëntenstop ingevoerd. Dat heeft directeur Marja van der Vorst dinsdagmiddag meegedeeld. ,,We hebben in Hospice De Luwte te maken gehad met het coronavirus; twee medewerkers bleken besmet."

Van der Vorst: ,,Om verdere verspreiding hiervan te voorkomen zijn wij genoodzaakt gedurende een aantal weken geen mensen in huis te verzorgen. Wel zal het huis bewoond blijven. We gaan de komende weken gebruiken om in alle rust te bekijken hoe we op een veilige manier onze taken weer op kunnen pakken."

De directeur beklemtoont dat het hospice het belangrijke werk, waarbij veel vrijwilligers en professionele zorgverleners zijn betrokken, uiteraard wil doen met een gezond team dat in deze bijzondere tijd op zijn taak toegerust is.

Mensen die vragen hebben over deze kwestie kunnen contact opnemen met het hospice, tel. (035) 6039450.

advertentie
advertentie