Josephine werd op Schiphol door verwelkomd door haar ouders die ook dagen in spanning hadden gezeten.
Josephine werd op Schiphol door verwelkomd door haar ouders die ook dagen in spanning hadden gezeten. Eigen foto

Josephine op de valreep weg van Lanzarote

22 maart 2020 om 13:30 Mensen

SOEST Nog maar net op het nippertje kon Josephine (Josje) Strengholt op Lanzarote het vliegtuig naar Schiphol pakken. Ze landde gisteren op Schiphol, vlak voordat ook de luchtbrug tussen Spanje en Nederland op slot ging.

Johan van Beek

De Soesterse was op het Canarische eiland voor een stage, maar moest die afstoppen vanwege het coronavirus en de maatregelen die als gevolg daarvan werden afgekondigd. Het hotel waar ze zat, ging ook dicht. Het probleem was alleen dat Josje niet wegkwam van het Lanzarote. Uiteindelijk kon ze zaterdag inchecken en uur of zes later op Schiphol haar ouders omhelzen. 

,,De laatste dagen waren erg hectisch", zegt Josje direct na thuiskomst aan de Soester Courant. ,,Er kwam informatie van alle kanten: van gasten, uit Nederland en van het hotel, waardoor niet meer duidelijk was wat je voor waarheid moest aannemen. Het was tot het moment dat we in het vliegtuig zaten spannend wat er allemaal zou gebeuren."

Ze kon niet eens met haar kamergenoot dezelfde taxi nemen naar het vliegveld op het Spoaanse eiland. ..Ik en mijn kamergenoot moesten twee taxi's nemen omdat je met maar één passagier in de taxi mocht. Na alles wat de chauffeur van mij aanraakte, desinfecteerde hij z'n handen, en had z'n gezicht afgedekt. Bizarre ervaring!"

Op het vliegveld hoorde Josje Strengholt van andere passagiers dat er vanaf zondag geen taxi's meer zouden rijden. ,,En zaterdagavond is er bekend gemaakt dat er vanaf 20:00 uur niemand meer vanuit Spanje Nederland in mocht komen. Dat is gek om te horen, zeker als je net eindelijk thuis zit. Ondanks alle hectiek was dit wel een raar avontuur. Het is even wennen, maar ik ben blij dat ik nu toch thuis zit. Al had ik liever mijn stage normaal afgerond."

advertentie
advertentie