De beschilderde ramen van kinderdagverblijf De Kinderruimte aan de Molenstraat met de tekening en tekst Na regen komt zonneschijn.
De beschilderde ramen van kinderdagverblijf De Kinderruimte aan de Molenstraat met de tekening en tekst Na regen komt zonneschijn. Eempers

Kinderdagverblijven haken in op actie

20 maart 2020 om 20:11 Maatschappelijk Coronavirus

SOEST Kinderdagverblijf De Kinderruimte aan de Molenstraat heeft samen met andere opvangcentra in Soest ingehaakt op de actie die kinderen in Italië zijn begonnen. Zij zitten thuis door het coronavirus en hebben regenbogen gekleurd met de tekst Andrà tutto bene: het komt allemaal goed.

De peuterleidsters vinden dat zij aan de Italiaanse kinderen een voorbeeld moeten nemen door de regenboog centraal te stellen voor hun aandeel in de maatschappij in deze moeilijke tijd. Zij zorgen ervoor dat dor het openblijven van de opvang anderen ook hun cruciale beroep kunnen uitoefenen. De regenboog is nu binnen de kinderdagverblijven een verbindend element geworden. Een positief teken ook, waarmee de initiatiefneemsters saamhorigheid en hoop tot uiting willen brengen.

advertentie
advertentie