Afbeelding
Eempers

Veel rook bij brand in transportband van papierverwerker

20 maart 2020 om 06:20 Brand

SOESTERBERG Zo lang als bij de brand in september vorig jaar bij SUEZ Papier en Kunststof Recycling aan de Stemerdingweg duurde de inzet van de brandweer vrijdagnacht niet. Toch waren de vrijwilligers nog anderhalf uur bezig, omdat ze er zeker van wilden zijn dat er tussen het papierafval geen vuurresten waren achtergebleven en de rook voldoende was weggetrokken om de rookmelders niet opnieuw te activeren.

De brand in papierafval tussen de rollen van een transportband kwam als automatische melding bij de meldkamer binnen. Het korps Soesterberg was na de alarmering om 01:07 uur snel ter plaatse, rook buiten al een brandlucht en werd bij het openen van de deur geconfronteerd met veel rood. Daardoor was niet direct duidelijk waar de brandhaard zich bevond. Toen die eenmaal was gevonden, kon met één straal het vuur worden gedoofd.

ROOK Om bij eventuele uitbreiding van de brand voldoende materieel achter de hand te hebben, werd ook het korps Zeist gealarmeerd. Uiteindelijk was inzet niet nodig, omdat brandweer Soesterberg de situatie al zelf onder controle had gekregen. Door de rookontwikkeling moest de blusploeg wel gebruik maken van ademluchtapparatuur.

Er waren tijdens het uitbreken van de brand geen werknemers meer in het gebouw. Het pand werd als laatste maatregel van de brandweer geventileerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie