Afbeelding
Eempers

Veel schade na mogelijke brandstichting keldergarage

18 maart 2020 om 06:33 Brand

SOESTERBERG Op vermoeden van brandstichting stelt de politie een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die woensdagochtend vroeg aanzienlijke schade heeft aangericht aan een woning aan de Rademakerstraat. Het vuur woedde bij een keldergarage aan de kant van de Prof. Lorentzlaan Er kwam zoveel rook bij vrij, dat de bewoner die het vuur grotendeels zelf bluste op rook inhalatie gecontroleerd moest worden door ambulancehulpverleners.

Jan van Steendelaar

De brand werd door de bewoner ontdekt nadat hij wakker was geworden van de rookmelder in de woning. Hij rook een brandlucht, ging op onderzoek en ontdekte dat de toegangsdeur van het souterrain in brand stond. Hoewel de vlammen hoog oplaaiden, wat aan de schade aan de gevel is te zien, slaagde hij erin doorslag naar binnen te voorkomen.

Toen de brandweer arriveerde, was de inzet van één straal voldoende om het vuur definitief te doven. Omdat de rook ook tot in de woning was doorgedrongen, maakte de brandweer de klus af door deze te ventileren. De politie zette de ingang af als plaats delict. Om 05.45 uur kon de brandweer inpakken en retour kazerne.

Afbeelding
advertentie
advertentie