Afbeelding
Archief BDUmedia

Paul Martens overleden

16 maart 2020 om 16:31 Mensen

SOEST De Soester Zakenkring treurt om het overlijden van Paul Martens. Voorzitter Judith de Pagter van de Soester Zakenkring noemt Martens de 'Haarlemmer Olie' van het Soester bedrijfsleven. Afgelopen vrijdag overleed hij. Paul Martens werd 70 jaar. De uitvaart vindt, vanwege het coronavirus, in besloten kring plaats.

Hieronder het In Memoriam van de Soester Zakenkring.

Op vrijdag 13 maart 2020 bereikte ons in de vroege avond het trieste bericht van het overlijden van Paul Martens. We wisten van zijn broze gezondheid en langdurige ziekenhuisopnames. Toch kwam dit bericht nog onverwacht. We wensen zijn kinderen Martijn en Marloes, hun partners en kinderen heel erg veel sterkte bij dit verlies in deze moeilijke en onzekere tijden.

Paul Martens heeft zich zeker vijftien jaar lang op bijzondere wijze en met tomeloze energie ingezet voor het Soester bedrijfsleven. Hij was voor vele voorzitters van de Soester Zakenkring een belangrijke en buitengewone steun. Ik noem hem de 'Haarlemmer Olie' van het Soester bedrijfsleven. Hij wist met zijn opgeruimde humeur en met zijn humor altijd mensen snel op hun gemak te stellen. Hij had altijd een luisterend oor voor iedereen en wist als geen ander overal de weg te vinden en anderen de weg te wijzen in het Soester bedrijfsleven en binnen de lokale en regionale overheid. Wat een netwerk had Paul Martens opgebouwd! Ik denk dat er in zakelijk Soest niemand te vinden is die Paul Martens niet gekend heeft.

Paul liep altijd over van ideeën voor de evenementen voor de Soester Zakenkring. Hij was jaren de stille kracht achter heel veel bijeenkomsten, maar nooit richtte hij de aandacht op zichzelf. Hij was niet alleen welbespraakt, maar had ook een empathische manier van schrijven. Voor elke situatie had hij mooie teksten.

Ik had mij er als voorzitter van de Soester Zakenkring erg op verheugd om samen met Paul Martens, vanaf november 2018, in het bestuur van de Soester Zakenkring plaats te nemen. We hebben slechts één gezamenlijke vergadering gehad. Dat was op 13 februari 2019, de dag erna werd Paul ziek en hij is helaas niet meer hersteld. Natuurlijk hebben we in die periode veel onderling contact gehad. Het contact was steeds hartelijk en was vol mooie anekdotes en verhalen.

Wij zullen Paul Martens erg missen en wij hebben de ambitie om in zijn geest ons bestuurswerk voor de Soester Zakenkring voort te zetten. Paul bedankt!

Namens het bestuur van de Soester Zakenkring,

Judith de Pagter, voorzitter

Kijk hier voor een condoleanceregister (inloggen met: F7EBA), de kaart downloaden kan hier.

advertentie
advertentie