Toch maar even 'hamsteren' vanwege het gedwongen langer verblijf op Lanzarote en het straatverbod dat sinds zondag geldt.
Toch maar even 'hamsteren' vanwege het gedwongen langer verblijf op Lanzarote en het straatverbod dat sinds zondag geldt. Eigen foto

Josephine Strengholt opgesloten in hotel Lanzarote

16 maart 2020 om 14:12 Mensen

SOEST Normaliter is het geen straf om op Lanzarote te vertoeven, maar Josephine (Josje) Strengholt zit er nu vast. Niet achter tralies, maar ze kan (nog) niet naar huis vanwege het coronavirus. Als het meezit mag ze zaterdag in het vliegtuig stappen.

Johan van Beek

Eigenlijk zou Josje pas op 23 juni terugkeren vanaf het Canarische eiland, waar ze sinds begin februari in Costa Tequise stage loopt voor haar opleiding luchtvaart dienstverlening.

,,De afgelopen dagen is het coronavirus hier ontdekt. Drie hotels gingen op het eiland op slot. Een aantal studenten van andere opleidingen in Nederland werd naar huis gehaald vanwege de situatie in Nederland en hier in Spanje. Onze school was nog vrij onduidelijk over wat er met ons zou gebeuren. Wij merkten dat het allemaal al heel snel ging hier. We zijn zaterdagochtend in gesprek gegaan met de manager. Zij adviseerde ons om naar huis te gaan. Wij hebben toen school gebeld en aangegeven wat de situatie was. Aangezien onze school zich toen aan de RIVM-norm hield, hoefden wij niet te vertrekken. Later op de dag werd het hier al iets chaotischer en hebben wij school de situatie uitgelegd. Die gaf toen aan een reis terug te boeken. Er waren geen vluchten meer eerder te boeken dan zaterdag 21 maart. Gezien de noodtoestand is het nog de vraag of we dan ook echt kunnen vertrekken. We hebben intussen wel snel even snacks ingeslagen bij de supermarkt. De komende week zitten we dus vast in het hotel."

Het begon allemaal zo leuk met een aantrekkelijke stage in een hotel met gasten en een enorme ontwikkeling van de vreemde talenkennis. ..Het is erg leuk en mooi hier, ik had wel last van heimwee maar ik had het ontzettend naar mijn zin. Je leert een compleet andere bedrijfscultuur kennen", zegt Josephine die nu het liefst zo snel mogelijk naar huis gaat.

Het hotel waar ze stage loopt, is tevens haar verblijfsadres. In elk geval tot zaterdag, ook als het hotel eerder sluit. Ze maakt zich geen zorgen om haar gezondheid ('je zit hier beter dan op het vaste land'), wel over de praktische gang van zaken. ,,Er hangt een gespannen sfeer, iedereen wilt hier het liefst weg. Ik hoop gauw veilig thuis te komen."

advertentie
advertentie