Muziek maken en samen jammen bij Brandstof. Vrijdag met singer/songwriter William Wixley (inzet)
Muziek maken en samen jammen bij Brandstof. Vrijdag met singer/songwriter William Wixley (inzet) Daniel Shirzaad

Jongeren maken samen muziek bij Brandstof

5 maart 2020 om 19:24 Podiumkunsten

SOEST Brandstof is een project van RegioCultuurCentrum Idea. Met de maandelijkse workshop en jamsessie-avonden op de eerste vrijdag van de maand wil Brandstof jongeren tussen de 12 en 20 jaar laten ervaren hoe het is om samen muziek te maken. De volgende muziekavond is op vrijdag 6 maart, in Het Derde Erf aan de Birkstraat. Deelname en toegang is gratis.

Peter Beijer

De muzikanten Joël Floor en Sjoerd Krijtenburg hebben een uitdagende doelstelling. Namens 'Brandstof' organiseren zij jamsessies en muziekworkshops om Soester talent te ontdekken én te stimuleren. Met een knipoog zegt het duo: ,,Dat wij zo de aanzet geven om van Soest de meest culturele en muzikale gemeente van Nederland te maken."

Floor en Krijtenburg zijn ervaringsdeskundige. De 27-jarige Floor is sessiegitarist en gitaardocent, Sjoerd Krijtenburg (36) is drummer en drumdocent. Beiden willen de Soester jongeren tot 20 jaar kennis laten maken met het produceren van muziek.

MANIEREN Sjoerd Krijtenburg: ,,Muziek maken kan op zo veel verschillende manieren. Als dj of producer achter je draaitafel of computer maar ook als gitarist, drummer, rapper of zangeres of wanneer je speelt op bijvoorbeeld een saxofoon. Het maakt ons niet uit of de jongere al op muziekles zit of leert spelen door de kunst af te kijken van zijn of haar favoriete artiest."

MUZIEKSTIJLEN ,,In Soest is voor jongeren niet veel te doen, het zou jammer zijn wanneer de muzikale talenten van jongeren niet gebruikt worden. Daarom willen wij die talenten en ontluikende talenten begeleiden met muziek maken. Zie het als een opstap voor een carrière in de muziek. Wij staan open voor alle stijlen. Het is juist mooi om verbinding te zoeken en te vinden tussen de verschillende muziekstijlen. Dat kan heel verrassend zijn."

Ondersteund door professionele bandcoaches, workshopleiders en muzikanten houdt het Brandstof-team iedere eerste vrijdag van de maand een workshop- en jamsessie-avond. Locatie is 'Het Derde Erf' aan de Birkstraat 125. Floor: ,,Een inspirerende plek waar wij de jongeren een podium bieden en helpen bij het zetten van hun eerste stappen in het muzieklandschap."

WILLIAM WIXLEY In Het Derde Erf is vrijdag 6 maart vanaf 18.45 uur een gratis workshop songwriting en jamsessie. De Zuid-Afrikaanse singer/songwriter William Wixley gaat de workshop inhoud geven met tips over het schrijven en vertolken van eigen teksten en muziek. Krijtenburg: ,,Jongeren die bezig zijn met het schrijven van een liedje, of al ideeën hebben zijn natuurlijk van harte welkom. Neem je liedje mee en we gaan er mee aan de slag. Met tips en opbouwend advies maken wij er iets moois van en natuurlijk gaan we het resultaat direct uitproberen in een sessie. Floor: ,,Een mooi moment om de skills van de workshop guitarsound toe te passen."

Brandstof zoekt zoveel mogelijk de verbinding met andere organisaties en initiatieven. ,,Wij werken bijvoorbeeld samen met Riëndy Holder, de cultuurcoach en wij proberen scholen én muziekscholen bij onze activiteiten te betrekken."

Publiek kan vrijdag een waardevolle bijdrage leveren aan het muzikale eindproduct. Floor: ,,Wij stimuleren de toeschouwers om mee te doen. Met de band en het publiek kan er interactie ontstaan waaruit iets heel moois kan voortvloeien."

https://ditisbrandstof.com.

advertentie
advertentie