Afbeelding
Archief BDUmedia/Ronald Kersten

Directe degradatie voor handballers HV Eemland

1 maart 2020 om 12:01 Overig

SOEST/GOIRLE Het doek voor HV Eemland is definitief gevallen, directe degradatie uit de eerste divisie is een feit. De handbalploeg verloor zaterdagavond in het Brabantse Goirle kansloos met 38-8 van G.H.V. en directe concurrent DWS won in Voorschoten met 24-32 van HVV '70.

Een dramatisch schotpercentage was er met name debet aan dat de wedstrijd bij rust al was gespeeld: 17-9. Na de hervatting veranderde dit niet. Met een schotpercentage van iets meer dan 35 procent uit 48 doelpogingen was er geen sprake van een niveau dat eerste divisie waardig is. Talent Jeffrey van Gulik, normaal goed voor veel doelpunten, spande de kroon met één treffer uit acht pogingen.

De geel-zwarten sluiten zaterdagavond het seizoen af tegen HVV '70 in Sporthal Beukendal in Soest, aanvang 20.00 uur. Het is een teleurstellend seizoen geworden dat overigens met drie achtereenvolgende zeges zo goed was begonnen voor de promovendus. Het heeft er alle schijn van dat er deze zomer een leegloop ontstaat bij de fusieploeg.

Scores:  Tim Zwart 8, Paul Otten 3, Thomas Visser 2,  Johnny van Gulik 1, Jeffrey van Gulik 1, Domeniko Weenink 1, Julian Bakker 1 en Nick Egbers 1.

advertentie
advertentie