Afbeelding
Provincie Utrecht

Commissaris van de Koning bezoekt Soest en Soesterberg

18 februari 2020 om 06:30 Politiek

SOEST De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Hans Oosters, brengt komende vrijdag een werkbezoek aan de gemeente Soest. Het college van burgemeester en wethouders ,,vindt het belangrijk dat de commissaris niet alleen bestuurlijk kennismaakt maar ook met de lokale gemeenschap. Daarom vindt de ontvangst plaats in het Nationaal Militair Museum en zijn er verschillende maatschappelijke partners aanwezig."

Hans Oosters bezoekt met regelmaat de gemeenten in de provincie Utrecht. Vrijdag 21 februari staat de gemeente Soest op de agenda. Omdat er in Soesterberg veel grote ontwikkelingen zijn, hebben de burgemeester en wethouders ervoor gekozen dat Soesterberg het centrale thema is. ,,Zo wordt onder andere stilgestaan bij het Masterplan Soesterberg en het programma Hart van de Heuvelrug en Vliegbasis Soesterberg waarin de gemeente Soest nauw samenwerkt met de provincie Utrecht en de gemeente Zeist. Dit gebeurt tijdens een rondrit door Soesterberg", aldus de gemeente in een persbericht.

Een ander belangrijk onderdeel van het programma is een rondetafelgesprek met maatschappelijke partners zoals het Ondernemersnetwerk Soesterberg (ONS). ,,Daar hoort de commissaris niet alleen van de gemeente wat er speelt maar ook direct geluiden uit de samenleving." Het programma wordt om 17.00 uur informeel afgesloten in het Nationaal Militair Museum.

advertentie
advertentie