Stijlvolle actie van matchwinner Dennis Schaap die in de laatste minuut de 2-1 scoorde tegen TOV. Ronald Kersten

Hees sluit roerige week af met zege

17 februari 2020 om 10:19 Voetbal

SOEST Na een onrustige week binnen de club heeft het vlaggenschip van Hees sportief geantwoord door met 2-1 van TOV te winnen. Matchwinnaar Dennis Schaap: ,,Deze overwinning is voor iedereen."

Ton van Zoeren

Het winnende doelpunt van de spits, in de laatste minuut tegen TOV, deed het sportpark aan de Verlengde Oude Utrechtseweg ontploffen. De club had een tumultueuze week achter de rug door trainersperikelen. Met de overwinning leek de selectie van Hees daarop te antwoordden.

In een aantrekkelijke wedstrijd kwamen de Soesters via Dennis Schaap op voorsprong. TOV kwam langszij (1-1), nadat Schaap vanaf de stip gefaald had. ,,Ik nam hem zonder overtuiging, dus had toen wel wat goed te makken'', bekende Schaap. Hees bleef beter voetballen dan TOV en in de 89e minuut draaide Schaap zich goed weg en knalde in de kruising. Voor Schaap verliep het duel als een sprookjesdroom: ,,Nog wel tegen mijn oude club in de laatste minuut de winnende maken na een onrustige week in de club. Ik denk dat we vandaag daar als team een heel mooi antwoord op hebben gegeven. Ik hoop dat iedereen bij Hees zijn verhaal hier uittrekt, zodat we weer kunnen voetballen zonder al die poespas er omheen.''

SO SOEST In een slechte wedstrijd heeft SO Soest na veertien competitieduels zijn eerste nederlaag geleden. De harde wind maakte goed voetbal onmogelijk. Na twintig minuten kwam SO Soest op achterstand. Zonder de geschorste Jorney Kappenberg kreeg het pas in de tweede helft één serieuze kans, maar Corné Patrol miste de scherpheid. Nieuwkomer Redouan Boussoufi mocht van coach Van der Kooij debuteren, maar die kon alleen maar toezien dat zijn team maar liefst drie keer nog de hulp kreeg van het aluminium.

VVZ'49 Met vier punten uit de twee laatste duels lijkt het keerpunt gekomen voor VVZ'49. Volgens Saddy de Koning is dat punt al eerder geweest: ,,We spelen al veel langer goed voetbal, maar we belonen ons zelf niet.'' De Koning opende zelf de score na een voorzet van Floris de Boer. Laren kwam voor rust op gelijke hoogte. ,,Na de rust speelden wij onze beste tweede helft van dit seizoen.''

Stefanos Zymaris zette zijn ploeg verdiend op voorsprong, terwijl Rodney van Klooster vanaf grote afstand het net liet bollen: 3-1. De Koning was opgelucht: ,, Deze overwinning is een opluchting, omdat we eindelijk eens een voorsprong over de streep konden trekken. We hebben weer een beetje lucht, want ik keek toch wel stiekem naar beneden.''

SEC Ondanks twee treffers van Daniel Groen toch weer lege handen bij SEC. Het verloor dit keer in Amersfoort met 3-2 van Cobu Boys. ,,Ben er ziek van'', mopperde Marco Valkenburg. ,,Na 3-0 achter werden we wakker en hadden we de kans om te winnen.''

'T VLIEGDORP Mike Ligtvoet schoot 't Vliegdorp naar winst. ,,HVC was een slechte tegenstander en we waren bijna compleet'', aldus de doelpuntenmaker. De Soesterbergers maken door dit resultaat een sprongetje van twee plaatsen op de ranglijst.