The Old Man's Pleasure Band in actie tijdens het Agatha-feest. 21 maart staat deze band op de planken in de Rank
The Old Man's Pleasure Band in actie tijdens het Agatha-feest. 21 maart staat deze band op de planken in de Rank René van Hal

Jan van Zal laat Sixties herleven tijdens Soester popconcert

11 februari 2020 om 16:34 Muziek Deel je nieuws

SOEST - Zwijmelen bij The Moody Blues, swingen op ‘Love Me Do’ van The Beatles, herinneringen ophalen bij een evergreen van Cliff of Elvis. Liefhebbers van muziek uit de zestiger jaren kunnen hun hart ophalen bij het Back To The Sixties-feest dat Jan van Zal voor de vijfde keer organiseert. De bekende Soester ondernemer neemt als leadzanger van de Soester formatie The Old Man’s Pleasure Band deel aan het muziekevenement.

Een zangeres en drie popbands zijn op zaterdag 21 maart te bewonderen op het podium bij Zalencentrum De Rank aan de Soesterbergsestraat. Organisator Jan van Zal heeft naast zijn eigen band drie overige acts gestrikt voor wie muziek uit de jaren zestig geen geheimen heeft. Eeke Tamminga opent met haar mooie stem de avond. De zangeres uit Soest wisselt gevoelige balldas af met echte klassiekers.

Daarna vult Sixties Generation het podium. Een band die bestaat uit voornamelijk Amersfoortse rockers die ervaring hebben opgedaan in bekende regionale bands uit de zestiger jaren, zoals The Elements. Uiteraard laat Van Zal met zijn eigen Old Man’s Pleasure Band de herinneringen aan de jaren zestig herleven. 

Het slotakkoord is voor de vermaarde Murphy Jets uit De Bilt. In 1963 opgericht en ‘still going strong’. De band trad ooit op in het voorprogramma van Status Quo en vormde met bands als The Golden Earrings (nog met ‘s’), Motions en Tee Set de line-up van concerten in Paradiso en bij Toni Boltini.

,,Goud van Oud is gegarandeerd”, vertelt Jan van Zal. ,,Oude tijden doen herleven en met elkaar het podium bevolken om het publiek een tijdreis te gunnen naar een periode dat alles nog kon, niets moest en wij ons tegen de heersende oudere generatie afzetten.”

Van Zal hoopt, net als bij de vorige vier edities op een uitverkocht huis. Voor de prijs van het kaartje (€ 15,00) hoeven de muziekliefhebbers niet weg te blijven.

 ,,Iedereen is welkom bij het Back To The Sixties-feest. Muziek uit de jaren zestig is tijdloos, ook jongeren vinden het leuk. Tja, de meeste bezoekers zijn wat grijzer, maar zij mijden de dansvloer niet. Ha, ha, dan hebben de fysiotherapeuten in Soest daarna ook wat te doen.”

Het muziekspektakel wordt op zaterdag 21 maart gehouden bij Zalencentrum De Rank. Presentatie is in handen van Peter Beijer. Kaarten à € 15,00 per stuk zijn te verkrijgbaar bij Jan van Zal via info@vanzal.nl of rechtstreeks te bestellen via www.ompb.nl

 

advertentie
advertentie