Beeld van vorig jaar toen er wel kon worden gewandeld.
Beeld van vorig jaar toen er wel kon worden gewandeld. Jaap van den Broek

Walk4ALS eindigt in Talk4ALS

10 februari 2020 om 15:36 Maatschappelijk

SOEST Het had zo mooi kunnen zijn. Een winter's zonnetje en een wandeling door het bos, de duinen en langs de hei. Ciara stak er een stokje voor. Vanwege de storm en de op grond daaraan afgekondigde Code Oranje werd de vierde editie van Walk4ALS afgeblazen.

TAKKEN De organisatoren van Team 'Pluk de dag' was zondagmiddag vroeg nog op de fiets het bos ingegaan om poolshoogte te nemen. Toen al lagen overal afgebroken takken op het parkoers van de wandelingen over 5 en 10 kilometer. De conclusie werd na die laatste check snel getrokken: het zou onverantwoord zijn om driehonderd deelnemers op pad te sturen, zeker met de wetenschap dat de storm verder zou aantrekken.

Het was de bedoeling om 5 of 10 kilometer te wandelen om geld in te zamelen voor Holland4ALS, het sportevent waarmee veel geld wordt verzameld voor Stichting Zoals Jan.

In korte tijd werd een alternatief programma bedacht met muziek, appelflappen, gesponsord door IJssalon Bemer en chocolademelk en glühwein van Restaurant de Korte Duinen. Het stampottenbuffet verzorgd door Restaurant de Soester Duinen werd al om 16.00 uur geopend maar smaakte er zeker niet minder om.

De deelnemers hadden alle begrip voor het feit dat het programma was gewijzigd. ,,We kwamen om het team 'Pluk de Dag' te steunen en waar zij voor staan. Geweldig hoe zij zich hebben ingezet om er een gezellig middag van te maken", aldus en van de deelnemers. Zo werd vanwege de omstandigheden Walk4ALS een Talk4ALS, minder gezellig was het beslist niet.

advertentie
advertentie