De eerste paal staat. Voor de zomer van 2021 zal het nieuwe Mariënburg opgeleverd worden.
De eerste paal staat. Voor de zomer van 2021 zal het nieuwe Mariënburg opgeleverd worden. Ilona.van.Egdom

Eerste paal voor nieuwe verpleeghuis Mariënburg

5 februari 2020 om 15:32 Zorg

SOEST Vol vuur werd door het slaan van de eerste paal woensdag het startsein gegeven voor de bouw van Mariënburg, een duurzaam en toekomstbestendig verpleeghuis met kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen die complexe zorg nodig hebben. Woonzorg Nederland is opdrachtgever van de bouw, zorgorganisatie Beweging 3.0 de toekomstige huurder.

Naar verwachting is de nieuwbouw van verpleeghuis Mariënburg vlak voor de zomer van 2021 afgerond. Halverwege de zomer van 2021 verwacht Beweging 3.0 alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers in het nieuwe verpleeghuis te verwelkomen. De toekomstige bewoners verblijven nu tijdelijk in woonzorgcentrum De Lichtenberg in Amersfoort.
Het gebouw krijgt straks warmtepompen, driedubbel glas en zonnepanelen en biedt ruimte voor 75 appartementen. Door de indeling van het gebouw is het volgens Woonzorg Nederland  voor medewerkers heel makkelijk om in contact met bewoners te staan.

Elke bewoner krijgt een zelfstandige woonunit met grote badkamer. In totaal zijn er zeven woongroepen die allemaal gebruik maken van een eigen gezamenlijke huiskamer, open keuken en groot balkon. Een restaurant, waar eventueel ook buurtbewoners kunnen eten, en een grote tuin maken het pand compleet. Micha van Akkeren van Beweging 3.0: ,,Zo bieden we een fijn thuis voor onze bewoners, een gastvrij ontvangst voor bezoekers en een aangename werkplek voor alle medewerkers."

Met de bouw van verpleeghuizen als Mariënburg speelt Woonzorg Nederland naar eigen zeggen in op de snelle vergrijzing in Nederland. Arnold Pureveen, bestuurder Woonzorg Nederland: ,,Hierdoor zien we onder andere een toenemende vraag naar woonruimte voor ouderen die zware zorg nodig hebben."

Voor de ontwikkeling van verpleeghuis Mariënburg werkt Woonzorg Nederland intensief samen met zorgorganisatie Beweging 3.0.' Micha van Akkeren: ,,Ouderen blijven, in tegenstelling tot vroeger, zo lang mogelijk thuis wonen en gaan pas naar een verpleeghuis als zij intensieve zorg nodig hebben. Daardoor neemt de vraag naar goede huisvesting voor zeer kwetsbare ouderen toe. De nieuwbouw van Mariënburg voldoet straks aan alle eisen die nodig zijn om aan deze groep ouderen complexe zorg te kunnen verlenen." 

advertentie
advertentie